09 Απριλίου 2017

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ! Τσίπρας: H ρύθμιση χρέους προϋπόθεση για να εφαρμόσω τα μέτρα

Ο άνθρωπος που έφερε μέτρα 3,6 δις χωρίς κανένα κέρδος λέει ότι η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ... η ΝΔ που έριξε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και μείωσε ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης... Λένε πλέον ότι θέλουν αφού ξέρουν πως για τα γίδια όσο πιο χοντρό το ψέμα τόσο πιο πιστευτό

Το μήνυμα ότι τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος « για να μας εντάξουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είναι η προϋπόθεση για να εφαρμοστούν και τα μέτρα» έστειλε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας με ομιλία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


Παρουσία μελών αλλά και των βουλευτών του κόμματος στη συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας έδωσε τον τόνο λέγοντας πως: «υπάρχουν μέτρα που ούτε αναγκαία είναι, ούτε και θα τα επιλέγαμε ποτέ εμείς, αλλά ο συμβιβασμός που πετύχαμε ήταν για προσδιορισμένα αντίρροπα που θα δημιουργούν μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο που θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα και θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα».

Πετύχαμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων τόνισε, και πρόσθεσε ότι «αποκρούστηκαν οι σφοδρές πιέσεις που είχαν στήριγμα τις εργοδοτικές πιέσεις στο εσωτερικό».

«Μετά τη Μάλτα ανοίγει ο δρόμος για το χρέος»

Στο σημείο αυτό, είπε πως «μετά τη Μάλτα ανοίγει ο δρόμος και για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αυτό θα στείλει ένα ξεκάθαρο  μήνυμα στις αγορές ότι η αβεβαιότητα τελείωσε και ότι οι επιθυμίες κάποιων αποτελούν παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Λέγοντας πως στη συνέχεια θα πάρουν σειρά τα πλεονάσματα. «θα αποφασιστεί το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα ακολουθήσει η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος» ανέφερε και εξήγησε ότι είναι η επόμενη διαπραγματευτική μάχη. Χωρίς μεσοπρόθεσμα για το χρέος για να μας εντάξουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Κάποιοι έσπευσαν να πάρουν την... ευλογία Σόιμπλε»

Σφυροκοπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως «Κάποιοι είχαν στόχο να  μην κλείσει η αξιολόγηση, κάποιοι στο εσωτερικό δεν ήθελαν και δεν θέλουν με τίποτα να είμαστε εμείς που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, «είναι αυτοί που έσπευσαν να συναντήσουν το Γερμανό υπουργό Οικονομικών να πάρουν την ευλογία του και να υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση».

«Ξεχωρίζουμε τη χορηγία στη ... φανέλα πότε είναι Siemens»

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα είπε πως «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι μας καλούσαν να πάρουμε πίσω τη 13η σύνταξη γιατί εκνευρίζουμε τους δανειστές την ώρα που  ισχυρίζονται ότι φορούν τη φανέλα της εθνικής ελλάδος. Κι εμείς που δεν το βλέπουμε μάλλον έχουμε αχρωματοψία αλλά ξεχωρίζουμε τη χορηγία στη φανέλα, ποτε είναι siemens πότε οι εμπλεκόμενοι στις λίστες διαπλοκής».

Και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ καθώς και για το γεγονός ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr