Το «left» του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Μαδούρο που σκοτώνει διαδηλωτές: "Γίνεται πραξικόπημα της Δεξιάς"-Στη Βουλή φέρνει το θέμα "Βενεζουέλα" η ΝΔ

Σαφώς θέση υπέρ του Νικολά Μαδούρο παίρνει το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, το οποίο αναμεταδίδει τις ειδήσεις από τις αναταραχές, τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας και τους νεκρούς που πέφτουν από τα πυρά της κυβέρνησης, με την δική του οπτική.


Με τίτλο «Μαίνεται η ένταση στη Βενεζουέλα - Οι «τσαβίστας» στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος της Δεξιάς» το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ αποθεώνει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και αποκαλεί «πραξικόπημα» τις κοινωνικές αντιδράσεις και τους χιλιάδες ανθρώπους που διαδηλώνουν στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων.

Γράφει ενδεικτικά:

«Παραμένει το σκηνικό έντασης, στη Βενεζουέλα: 3 νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων από υποστηρικτές του Μαδούρο αλλά και από οπαδούς της αντιπολίτευσης - «Η ειρήνη θριάμβευσε ξανά εναντία στις προσπάθειες της δεξιάς να σπείρει την τρομοκρατία στη χώρα», το μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας ο οποίος επανέλαβε ότι ο Χούλιο Μπόρχες, πρόεδρος του κοινοβουλίου, θα πρέπει να διωχθεί για «έκκληση για πραξικόπημα».

Και συνεχίζει:

«Όπως καταγράφει το Telesur, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης πλημμύρισαν τους δρόμους της Βενεζουέλας διαδηλώνοντας ενάντια στο «πραξικόπημα της Δεξιάς». Ο Ν. Μαδούρο, μιλώντας στη μεγάλη συγκέντρωση, κατηγόρησε εκ νέου τις ΗΠΑ για υποστήριξη στο πραξικόπημα».

Το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει, έτσι το γεγονός ότι την Τετάρτη 19 Απριλίου έγινε η μαζικότερη συγκέντρωση πολιτών εναντίον του Μαδούρο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να συλληφθούν δεκάδες από την αστυνομία της Βενεζουέλας.

Επίσης, το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει λέξη για το γεγονός ότι ο Μαδούρο έχει απαγορεύσει στον ηγέτη της αντιπολίτευσης να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τις αιματηρές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και φέρνει το θέμα στη Βουλή

Καλεί την Κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη δολοφονία διαδηλωτών, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας - έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια».

Καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε  αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας».

Καταδικάζουν «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του» και υπογραμμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν «την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου».

Επίσης, «καλούν την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας:

- Nα προστατεύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών και την ανεξαρτησία του Εθνικού Κοινοβουλίου με το να αποκαταστήσει την θεσμική εξουσία που του αφαιρέθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου…

- Nα απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα…

- Nα συμμορφωθεί με το Σύνταγμα της χώρας και να ορίσει εκλογές οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ελεύθερα και με διαφανή τρόπο.

- Nα σεβαστεί και να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων…

- Nα επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα ως πρώτης προτεραιότητας και να επιτρέψει την πρόσβαση σε παγκόσμιους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν τους πολίτες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή και την οποία κοινοποίησαν και στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, είναι οι:
Κουμουτσάκος Γεώργιος
Γεωργιάδης Άδωνις – Σπυρίδων
Τσιάρας Κωνσταντίνος
Αναστασιάδης Σάββας
Δαβάκης Αθανάσιος
Δημοσχάκης Αναστάσιος (Τάσος)
Καββαδάς Αθανάσιος
Καλαφάτης Σταύρος
Κεδίκογλου Σίμος
Κεφαλογιάννης Ιωάννης
Κουκοδήμος Κωνσταντίνος
Μεϊμαράκης Ευάγγελος
Τασούλας Κωνσταντίνος

Το «left» του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Μαδούρο που σκοτώνει διαδηλωτές: "Γίνεται πραξικόπημα της Δεξιάς"-Στη Βουλή φέρνει το θέμα "Βενεζουέλα" η ΝΔ Το «left» του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Μαδούρο που σκοτώνει διαδηλωτές: "Γίνεται πραξικόπημα της Δεξιάς"-Στη Βουλή φέρνει το θέμα "Βενεζουέλα" η ΝΔ Reviewed by Dexi Extrem on 20:38 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: