04 Απριλίου 2017

ΛΟΓΙΚΟ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ! O Θεοδωράκης συμφώνησε με Κυριάκο για μεταρρυθμίσεις, αποκήρυξε όπως ο διάολος το λιβάνι τις εκλογές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη η οποία έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της ΝΔ για ξεχωριστές συναντήσεις με τους Πολιτικούς Αρχηγούς.


Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών συζητήθηκαν:

Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.
Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Κοινή εκτίμηση των δύο Πολιτικών Αρχηγών, σύμφωνα με το ίδιο ενημερωτικό σημείωμα είναι «η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία. Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «προτεραιότητα και για τους δύο Αρχηγούς είναι η άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού», ενώ  ξεκαθαρίζεται ότι «για όλα αυτά, κάθε Κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πηγές από το Ποτάμι, στη συνάντηση δεν ετέθη το θέμα των πρόωρων εκλογών, ενώ κοινή εκτίμηση ήταν πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει τρόπο να συμβιβαστεί με το κομματικό ακροατήριό του και να κλείσει την αξιολόγηση. Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε συμφωνία ότι θα πρέπει να εξεταστεί τι έγινε στα εξοπλιστικά και την υγεία από το 1995 και μετά, ενώ ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη την θέση του πως οι μετακινήσεις βουλευτών σε άλλα κόμματα είναι έξω από το πλαίσιο του Ποταμιού.

Θεοδωράκης: Ανεπανόρθωτες βλάβες από την καθυστέρηση της αξιολόγησης

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας και της κοινωνίας». Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να γλιτώσει η χώρα από τα δεινά που φέρνει αυτή η καθυστέρηση, ενώ συζήτησε με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και για θέματα δημόσιας διοίκησης, παιδείας και υγείας. «Τις περισσότερες από τις απόψεις μας, τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και για τις πρωτοβουλίες του Ποταμιού σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίες επίσης είχαν θετική ανταπόκριση από τον πρόεδρο της ΝΔ.