11 Μαΐου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΙ! Ινδονησία: Τιμώρησαν με 80 βουρδουλιές δύο γκέι άνδρες

Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων κινδυνεύουν να τιμωρηθεί με 80 βουρδουλιές βάσει του νέου κώδικα της σαρία που εφαρμόζεται στην επαρχία Άτσε της Ινδονησίας, όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο.


Σε μια υπόθεση που προκαλεί διεθνή κατακραυγή και θύελλα αντιδράσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις ο εισαγγελέας Γκουλμάινι υποστήριξε ότι οι δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 23 ετών, «ομολόγησαν» ότι είχαν ομοφυλοφιλική σχέση. Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελίες περιοίκων που υποψιάζονταν ότι είναι ομοφυλόφιλοι και είχαν βαλθεί να τους πιάσουν επ’ αυτοφώρω.

Σε βίντεο από κάμερα κινητού τηλεφώνου, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και χρησιμοποιεί η εισαγγελία ως αποδεικτικό στοιχείο, διακρίνεται ο ένας από τους άνδρες γυμνός και εμφανώς ταραγμένος να ζητά βοήθεια μέσω του τηλεφώνου του, ενώ ένας άγνωστος σπρώχνει τον δεύτερο άνδρα εμποδίζοντας τους δύο νεαρούς να βγουν απ’ το δωμάτιο.

Η Human Rights Watch ζήτησε να απελευθερωθεί αμέσως το ζευγάρι, υπογραμμίζοντας ότι η τιμωρία που ζητά να τους επιβληθεί η εισαγγελία συνιστά βασανιστήριο βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ο νόμος της σαρία, που επιβλήθηκε προ διετίας στην επαρχία Άτσε, προβλέπει μέχρι και 100 βουρδουλιές για «ηθικά» παραπτώματα, όπως το σεξ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η μοιχεία, ο τζόγος, η κατανάλωση αλκοόλ, η απουσία απ’ τις μουσουλμανικές προσευχές της Παρασκευής για τους άνδρες και η «προκλητική» περιβολή (δηλαδή τα στενά ρούχα) για τις γυναίκες