09 Μαΐου 2017

ΠΕΣΑΝΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΟΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ! Οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ στις βολές Ερντογάν ότι ασκεί πολιτική απάρτχαϊντ κατά των μουσουλμάνων


[Έτοιμοι κι αυτοί να αρχίσουν να τον γλύφουν σαν τον Πούτιν, μόλις σταματήσει να τους βρίζει...]

Το Ισραήλ απέρριψε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε το εβραϊκό κράτος ότι ασκεί πολιτική απαρτχάιντ προσπαθώντας να περιορίσει την ελευθερία των μουσουλμάνων να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στην Ιερουσαλήμ.


«Αυτός που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ίδια του τη χώρα δεν θα πρέπει να κάνει μαθήματα ηθικής στη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή», δήλωσε ο Εμανουέλ Νάχσον εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το Ισραήλ προστατεύει πάντα την πλήρη θρησκευτική ελευθερία των εβραίων, των μουσουλμάνων και των χριστιανών και θα συνεχίσει να το κάνει παρά τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του», τόνισε.

Ο Ερντογάν δεσμεύθηκε χθες Δευτέρα να εργαστεί για να εμποδίσει ένα ισραηλινό νομοσχέδιο που έχει στόχο να περιορίσει, δηλαδή να απαγορεύσει, το κάλεσμα σε προσευχή τη νύχτα.

Το προσχέδιο, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση τον Φεβρουάριο αλλά ακόμη δεν έχει περάσει από το κοινοβούλιο, θα ισχύει για όλα τα τεμένη στο Ισραήλ αλλά και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όχι όμως για αυτά που βρίσκονται στην Πλατεία των Τεμενών, το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ.

«Αν το θέλει ο Θεός, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να σιγήσει το κάλεσμα σε προσευχή στον ουρανό της Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια φόρουμ για την Ιερουσαλήμ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τρεχουσών πρακτικών του Ισραήλ και των ρατσιστικών πρακτικών διακρίσεων εναντίον των μαύρων στην Αμερική στο παρελθόν;», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν, που αυτοανακηρύχθηκε σε υπέρμαχο των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, δεν εξομάλυνε τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ παρά μόλις το 2016, μετά την κρίση που ξέσπασε το 2010 έπειτα από τη θανατηφόρα ισραηλινή επιδρομή εναντίον ενός στολίσκου που προσπάθησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.