05 Μαΐου 2017

Βίντεο: Στρουθοκάμηλος-τραμπούκος επιτίθεται σε τουρίστα

Να γιατί οι στρουθοκάμηλοι είναι τα πιο τρομακτικά πουλιά

Την άγρια επίθεση μιας τεράστιας στρουθοκαμήλου εναντίον ενός τουρίστα σε ένα πάρκο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική κατέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας με την κάμερά του, με το βίντεο να κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.


Ο Tienie Van Wyk στεκόταν μπροστά από το μεγαλόσωμο πουλί όταν ξαφνικά εκείνο του επιτέθηκε χωρίς κανένα λόγο, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, τσαλαπατώντας τον και τσιμπώντας τον με μανία. Ευτυχώς για το θύμα της αγριεμένης στρουθοκαμήλου, οι φίλοι του βρίσκονταν κοντά και έσπευσαν να τον βοηθήσουν, τρέποντας το πουλί-τραμπούκο σε φυγή.

Ο Van Wyk, μηχανικός στο επάγγελμα, έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο ζωικό είδος καθώς μεγάλωσε σε φάρμα στρουθοκαμήλων, στην πόλη Μπρακπάν στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει για να απωθήσει τον «νταή» που του όρμηξε, αφού το πουλί ήταν ήδη αγριεμένο για άγνωστο λόγο και έτοιμο να του χιμήξει.

«Δεν πρέπει να γυρνάς ποτέ την πλάτη ούτε να τρέχεις να ξεφύγεις από μια στρουθοκάμηλο. Έτσι προσπάθησα να υποχωρήσω σιγά σιγά αλλά μου όρμηξε. Ευτυχώς πρόλαβα να αρπάξω το λαιμό και τα πόδια της, πριν μου προκαλέσει μεγάλη ζημιά», δήλωσε ο άτυχος τουρίστας στην Daily Mail, συμπληρώνοντας ότι αισθάνεται πολύ τυχερός που τη γλίτωσε με γρατσουνιές.


Νάνσυ Κουλούρα
http://www.protothema.gr/world/article/676878/video-strouthokamilos-traboukos-epitithetai-se-tourista/