16 Μαΐου 2017

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΥΠΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ! «Νέο αίμα» στη ΝΔ μέσω του Μητρώου Στελεχών

Νέα ώθηση στο εγχείρημα του Μητρώου Στελεχών έδωσε η ΝΔ με την εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου, που έγινε στην «Αθηναΐδα», όπου εκλήθησαν στελέχη που είχαν κάνει αίτηση από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Με βάση τα όσα ανέφερε η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της ΝΔ Ρεβέκκα Πιτσίκα, 2.400 άτομα έχουν κάνει αίτηση στο Μητρώο, 1.300 βιογραφικά έχουν αξιολογηθεί, ενώ έχουν γίνει περίπου 920 συνεντεύξεις, με αποτέλεσμα ακόμα να υπάρχουν εκκρεμότητες. Σύμφωνα με «γαλάζιους» επιτελείς, ο όγκος των αιτήσεων δείχνει την επιτυχία του ανοίγματος στην κοινωνία, μια και στόχος του Μητρώου είναι να δώσει «διάδρομο» σε άτομα που δεν έχουν τις παραδοσιακές προσβάσεις, ώστε να συμμετάσχουν στις πολιτικές διεργασίες.

Κάπως έτσι, άτομα με «βαριά» και ενδιαφέροντα βιογραφικά προσήλθαν στη διαδικασία, αν και καθένας έχει περάσει από διαφορετικά στάδια αξιολόγησης.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, CEO εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, με μεγάλη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Μάλιστα, καίτοι πολιτικοποιημένος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με ανεξάρτητο συνδυασμό στην Κηφισιά, ο κ. Παναγιωτάκης έγινε μέλος της ΝΔ μόλις στο τέλος του 2016, ώστε να συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης στελεχών. «Μοναδικός μου σκοπός είναι η προσφορά στη χώρα μου, εκεί όπου μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις. Πετυχημένα στελέχη με εμπειρία στη διοίκηση των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι κάτι που λείπει από την πολιτική ζωή. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η συμμετοχή αξιόλογων και έμπειρων στελεχών θα βοηθήσει τη Δημόσια Διοίκηση και θα την κάνει πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική», αναφέρει ο κ. Παναγιωτάκης στο «Π».


Δυναμική είσοδο κάνει και η έμπειρη δικηγόρος Σοφία Νικολάου. «Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Η στασιμότητα και η πορεία προς τα κάτω συνεχίζονται. Επιβάλλεται λοιπόν όλοι μας, με κάθε τρόπο, να φροντίσουμε αυτό να αλλάξει σύντομα. Έθεσα όλες μου τις δυνάμεις στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, διότι είναι χωρίς αμφιβολία ο πλέον αξιόπιστος –στελεχιακά και ιδεολογικά– “βατήρας”. Γιατί η πατρίδα μας πρέπει να ορθοποδήσει χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις», αναφέρει η ίδια στο «Π».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχιτέκτων και σύμβουλος επενδύσεων στην αγορά ακινήτων, Νίκος Σαρρής. «Με ενδιέφερε ανέκαθεν η πολιτική. Η απλή και αδιάβλητη διαδικασία της “ανανέωσης”, που υιοθέτησε η ΝΔ, μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ και να προσπαθήσω κι εγώ, που δεν είχα φίλους ή συγγενείς πολιτευτές, να βοηθήσω για να αλλάξει η πορεία της χώρας. Ελπίζω όλο και περισσότεροι νέοι και δραστήριοι άνθρωποι να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει πια δικαιολογία», σημειώνει στο «Π».

Τέλος, στη διαδικασία του Μητρώου έλαβε μέρος και ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Πυργιέρης, με σημαντική πορεία στην τηλεόραση και στο θέατρο, ο οποίος, όπως λέει στο «Π», θεωρεί το Μητρώο Στελεχών«δυνατότητα πιο πλατιάς διάδοσης των αξιών του πολιτισμού και του θεάτρου» και έτσι αποφάσισε να δηλώσει «παρών» και να συμμετάσχει με σκοπό να «φέρω κοντά σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας τη μαγεία και τα οφέλη του πολιτισμού και της πολιτιστικής εκπαίδευσης γενικότερα», προσθέτει.

Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν προκαλέσει θετική αίσθηση με το βιογραφικό τους.


Άλλα πρόσωπα είναι η ξενοδόχος από την Κόρινθο Σοφία Φιλιππίδου, ο χειρουργός-ορθοπεδικός Γιάννης Καρνέζης, το στέλεχος επιχειρήσεων Χρήστος Νάσσιος, η φυσικοθεραπεύτρια και αθλήτρια Κατερίνα Μαχαίρα, το στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ Γιώτα Αργίτη και ο πιανίστας και καθηγητής ΑΕΙ του εξωτερικού Σωτήρης Δημητριάδης.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 13/5