03 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Λαφαζάνης-Κω/λου στο Ειιρηνοδικείο με κομμούνια εναντίον πλειστηριασμών

Αναστάτωση προσκλήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν μερίδα πολιτών μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη διαπληκτίστηκαν με συμβολαιογράφους στους διαδρόμους του μεγάρου, με αφορμή καταγγελία πολίτη για εκτέλεση πλειστηριασμών εκτός των δικαστικών αιθουσών.

Όπως καταγγέλλει ο κ.Αλέκος Παπαδημητρίου, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου, το κατάστημά του βγήκε δυο φορές στο "σφυρί" με τον πλειστηριασμό να καταλήγει άγονος, παρόλο που στις συγκεκριμένες ημερομηνίες η διαδικασία είχε μπλοκαριστεί απο τα κινήματα εναντίον των πλειστηριασμών. Παράλληλα, προσθέτει ότι εξαιτίας αυτής της διαδικασίας η τιμή εκκίνησης του ακινήτου του έπεσε καταλογίζοντας ευθύνες στους συμβολαιογράφους.


Την ίδια ώρα, η συμβολαιογράφος απαντά πως η νομοθεσία της δίνει το δικαίωμα να διενεργεί πλειστηριασμούς εντός του χώρου του Ειρηνοδικείου ακόμη και έξω από τις τουαλέτες -όπως είπε χαρακτηριστικά- με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για αυτή την παράνομη -όπως τη χαρακτηρίζει- διαδικασία.



"Γίνεται παρανόμως, είτε έξω απο τις τουαλέτες, είτε απέναντι στο καφενείο ή στο γραφείο του συμβολαιογράφου. Κάθε συμβολαιογράφος πράττει κατά το δοκούν και απο εκεί και πέρα κρίνεται και ποινικά για αυτό που κάνει", λεει ο επικεφαλής του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, και καταγγέλλει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας συμβολαιογράφος έκανε πλειστηριασμό εκτός της δικαστικής αίθουσας.
"Με αυτό τον τρόπο πέτυχαν μια απόφαση απο το δικαστήριο και μειωμένο τίμημα απο αυτό το οποίο προβλέπεται. Ηδη τα ποσά αυτά έχουν εκδικαστεί,έχει βγει απόφαση στις 10 Φεβρουαρίου η οποία δίνει την εντολή να γίνει νέος πλειστηριασμός με τις καινούργιες μειωμένες τιμές", σημειώνει ο κ.Παπαδημητρίου, ο οποίος εκφράζει την αγωνία του σχετικά με το αν και σήμερα το ακίνητο του πλειστηριαστηκε στα τραπεζάκια του Ειρηνοδικείου...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
http://www.newsit.gr/ellada/Xamos-sto-Eirinodikeio-apo-polites-poy-kataggelloyn-pleistiriasmoys-stoys-diadromoys-pica-vids/722744