10 Μαΐου 2017

Ελληνίδα μετανάστρια ψήφισε Τραμπ και απέλασαν τον άντρα της από τη χώρα [εικόνες]

Η ιστορία μίας Ελληνίδας μετανάστριας απασχολεί τον τελευταίο καιρό τα διεθνή Μέσα, καθώς η ίδια δεν φανταζόταν την ώρα που ψήφιζε τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές πως μετά από λίγο καιρό θα απέλαυναν τον σύζυγό της.

Η Ελένη Μπεριστάιν έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αμερική πριν 16 χρόνια και το 1998 γνώρισε τον άντρα της, Ρομπέρτο, ο οποίος είχε εισέλθει παράτυπα την ίδια περίοδο.

Και παρ΄ότι ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν είχε έγγραφα που να νομιμοποιούν την παραμονή του στην χώρα, ο Μεξικάνος είχε καταφέρει να διακριθεί στην τοπική κοινωνία της Ιντιάνα, ανοίγοντας δικό του εστιατόριο, το οποίο απασχολούσε 20 άτομα.

Όπως ανέφεραν φίλοι του ζευγαριού στην εκπομπή 60 minutes, στο CBS, ο Ρομπέρτο έχει λευκό καθαρό μητρώο, είναι οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών και αγαπά πολύ την Αμερική.

Με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, λοιπόν, οι αμερικάνικες αρχές εντόπισαν και απέλασαν τον Ρομπέρτο, μιας και ο ίδιος είχε περάσει πριν λίγα χρόνια τα σύνορα με τον Καναδά, όπου είχε διαπιστωθεί πως ήταν παράτυπος μετανάστης.

Οι δικηγόροι του στην αρχή είχαν καταθέσει προτάσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, ζητώντας τους να παραμείνει στην χώρα, αλλά εν τέλει του τηλεφώνησαν για να του πουν πως «ήρθε η ώρα να φύγει».

Ο άντρας οδηγήθηκε πριν μία εβδομάδα στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού όπου και απελάθηκε από την χώρα.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς την Ελληνίδα μετανάστρια γιατί η ίδια αποφάσισε ψηφίσει Ντόναλντ Τραμπ, η Ελένη απάντησε ότι πίστευε πως εκείνος μπορούσε να ανορθώσει την οικονομία της χώρας, δίνοντας μία πνοή ελευθερίας τους φορολογούμενους και τους μικροεπιχειρηματίες. Ακόμη η ίδια ανέφερε πως δεν πίστευε πραγματικά πως ο Τραμπ θα διώξει όλους τους μετανάστες από την χώρα, αλλά μόνο τους «κακούς».

Τώρα οι δικηγόροι του Ρομπέρτο σχεδιάζουν να υποβάλλουν αίτηση, έτσι ώστε να επανέλθει στις ΗΠΑ, αλλά για δύο με τρία χρόνια. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο απορριφθεί, ο ίδιος δεν θα μπορεί να εισέλθει για μία δεκαετία.


Να σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ απαγόρεψε την είσοδο των μεταναστών από 7 μουσουλμανικές χώρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απελαθεί περισσότεροι από 20.000 μετανάστες που δεν διέθεταν άδεια παραμονής.

ΣΟΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ
iefimerida.gr