22 Μαΐου 2017

Ο Βαρουφάκης κάνει… έρανο για το κόµµα του

Ηταν πριν από έναν χρόνο όταν ο πρώην υπουργός Οικονοµίας, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε στο Βερολίνο το µανιφέστο του κινήµατος που δηµιούργησε, προκειµένου να µπει ξανά ενεργά και µε τον δικό του, µοναδικό τρόπο στην πολιτική σκηνή όχι µόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τότε στη Volksbuhne (Λαϊκή Σκηνή) του Βερολίνου, χαρακτήριζε την «Κίνηση για τη ∆ηµοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25)» ως µια απαραίτητη ουτοπία στην προσπάθεια αποτροπής της διάλυσης της Ευρώπης, ενώ τόνιζε πως το DiEM25 είναι ανοιχτό σε όλους τους δηµοκρατικούς πολίτες, «σε όλους εκείνους που θέλουν να βάλουν και πάλι τον “δήµο” στη ∆ηµοκρατία».

Περισσότερο από έναν χρόνο µετά, όµως, ο Γιάνης Βαρουφάκης διοργανώνει µια νέα µεγάλη συγκέντρωση για το κίνηµά του, στην οποία αναµένεται να ανακοινωθεί πως αυτό εξελίσσεται σε κόµµα που θα συµµετάσχει στις ευρωεκλογές.

«Στις 25 Μαΐου ξαναγυρνάµε στη Volksbuhne του Βερολίνου, εκεί όπου το DiEM25 ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο. Χωρίς αµφιβολία, αυτή θα είναι η πιο σηµαντική συνάντησή µας µέχρι τώρα, καθώς θα ανακοινώσουµε την πρόθεσή µας να δραστηριοποιηθούµε πολιτικά και να αντιµετωπίσουµε το κατεστηµένο κατά µέτωπο», τονίζεται στο κάλεσµα που έλαβαν τα µέλη του κινήµατος µέσω e-mail.