15 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ρόδος: Αυτή είναι η ευαίσθητη Ροδίτισσα που θηλάζει το βρέφος που εγκατέλειψαν σε χαρτοκιβώτιο

Η Φωτεινή από τον Αρχάγγελο, μητέρα ενός κοριτσιού μόλις 8 μηνών, αποφάσισε να θηλάζει και το βρέφος που βρέθηκε μόνο και αβοήθητο σε χαρτοκιβώτιο. Η απόφασή της έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στο νησί...

Τιμή σε όλες τις μητέρες του κόσμου αποτελεί η πρόθεση της Ροδίτισσας, να αναλάβει την χορήγηση μητρικού γάλακτος προς το αγοράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε χαρτοκιβώτιο στην περιοχή των Πεύκων, πριν από μερικές μέρες. Η Φωτεινή από τον Αρχάγγελο, μητέρα ενός κοριτσιού μόλις 8 μηνών, δέχθηκε μετά από μεγάλη σκέψη να μιλήσει στη «Ροδιακή», χωρίς να δημοσιοποιηθεί όμως η πλήρης ταυτότητά της, για έναν και μοναδικό λόγο: Για να μην  υποθέσει κάποιος ότι η ενέργειά της αυτή, είχε ως κίνητρο την προβολή της ίδιας και της οικογένειάς της.


Η Φωτεινή, επισήμανε ότι με όλη της την καρδιά θα μπορούσε να υιοθετήσει αυτό το μωράκι. Σημείωσε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να αναπληρώσει την αγάπη της αληθινής μητέρας, την οποία κάλεσε, να μην φοβηθεί, να μην ντραπεί και να σπεύσει να ζητήσει πίσω τον μικρό Άγγελο, να τον πάρει στην αγκαλιά της γιατί όπως τόνισε, ολόκληρη η Ρόδος θα σταθεί στο πλευρό της και θα την στηρίξει.

''Ένοιωσα θλίψη. Θλίψη. Αν συναντιόμασταν με τη βιολογική μητέρα δεν ξέρω ακριβώς τι θα μπορούσα να πω. Αυτό που τώρα μπορώ να πω, είναι ότι αν κάπου βλέπει, διαβάζει ή μας ακούει είναι: «Γύρνα στο παιδί σου και όπως όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν το μωρό, θα βοηθήσουν κι εσένα να το μεγαλώσεις.» Δεν γίνεται ένα μωράκι να πάει σε μια άλλη οικογένεια και να δεχθεί την αγάπη που θα δέχονταν από τη μητέρα του. Ναι, εγκατέλειψε το μωρό, το εγκατέλειψε, αλλά δε νομίζω ότι μια μάνα από μόνη της, θα το έκανε τόσο εύκολα.

Πηγή: rodiaki.gr