Header Ads

ΝΑ ΠΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ! Πως περιγράφει την επίθεση-Βίντεο: Ο Κασιδιάρης βγαίνει βρίζοντας από την Ολομέλεια

Εικόνες ντροπής και πλήρους απαξίωσης

Εικόνες ντροπής έζησε σήμερα η ελληνική Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε εναντίον του Νίκου Δένδια. Ο κ. Δένδιας τόλμησε να περάσει μπροστά από τον βουλευτή της ΧΑ με αποτέλεσμα να δεχτεί βίαιη απώθηση, απειλές και μπουκάλια νερού εις βάρος του.
Το κανάλι της Βουλής, παρά το γεγονός ότι κατέγραφε το επεισόδιο, την επίμαχη στιγμή που ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στον Δένδια, άλλαξε πλάνο. Ωστόσο στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο βίντεο που καταγράφει τον Ηλία Κασιδιάρη τη στιγμή που βγαίνει από την αίθουσα της Ολομέλειας και καταφέρεται με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του ανθρώπου εις βάρος του οποίου πριν δευτερόλεπτα είχε χειροδικήσει:Ο Δένδιας εξιστόρησε στους δημοσιογράφους τι του έκανε ο Κασιδιάρης

Τα όσα έγιναν μέσα στην Ολομέλεια, όταν δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Μόλις τελείωσε η συζήτηση για το επείγον, περνάω μπροστά από τα έδρανα της Xρυσής Αυγής για να βγω από την Ολομέλεια. Την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης, μου λέει ''πού πας ρε; Γιατί περνάς από μπροστά μου όταν μιλάω;''. Γυρίζω να το κοιτάξω, με σπρώχνει με τα δύο χέρια και αρχίζει να φωνάζει "σήκω φύγε από δω ρε". Συνεχίζω να μη φεύγω και κινείται να μου επιτεθεί. Τον μαζεύουν κάποιοι, άλλοι τον πιάνουν και τον σπρώχνουν προς τα πίσω. Αυτός αρχίζει να πιάνει μπουκάλια, να εκτοξεύει νερά και ό,τι άλλο έβρισκε. Θεώρησα ότι το σωστό ήταν να μη μετακινηθώ από εκεί, διότι αν το έκανα, σημειολογικά αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί και συνέχισε να με βρίζει και εμένα και τον Σαμαρά και τον Βορίδη. Μας έβριζε σχεδόν το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, πέταγαν μπουκάλια νερά και οτιδήποτε άλλο».


Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Γιατί το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές, που χαρακτηρίζουν τον υβριστή. Το ανατριχιαστικό είναι ότι υπήρξε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας. Ότι "εσύ έστειλες κάποιες δικογραφίες που μας αφορούσαν στη δικαιοσύνη και εμείς δικαιούμεθα να σε χτυπήσουμε, να κάνουμε, να ράνουμε…"».

Κληθείς να σχολιάσει φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να έχει μετανιώσει για τη στάση του», ο κ. Δένδιας ζήτησε να μην ερωτάται για ένα θέμα που δεν αφορά τον ίδιο αλλά τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον κ. Κασιδιάρη κ.λπ.

Μη με ρωτάτε για τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ο κ. Δένδιας, όταν δημοσιογράφος σχολίασε ότι υπάρχει ο νεκρός, ο Παύλος Φύσσας. «Μην ρωτάτε κάτι τέτοιο αυτήν την ώρα. Εγώ έχω εδραία πεποίθηση για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και πού μπορεί να καταλήξει αυτή η δίκη. Εδραία πεποίθηση. Γι' αυτό έστειλα τις δικογραφίες», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, και παρά τις επίμονες ερωτήσεις τους αν καταδικάζει τη χειροδικία του κ. Κασιδιάρη, απέφυγε να το κάνει και ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντέδρασε στην προκλητική συμπεριφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, που πέρασε από μπροστά του την ώρα που είχε πάρει τον λόγο.

Επίσης, ο κ. Λαγός είπε ότι δεν αποχωρούμε από τη συζήτηση στη Βουλή αν το προεδρείο δεν μας πει ποιο συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού προβλέπει κάτι τέτοιο και και δεν δικαιολογήσει επαρκώς αυτήν την απόφαση. «Αν μας αποδείξει ότι έχει αυτήν τη δικαιοδοσία το προεδρείο, θα αποχωρήσουμε. Αν επιμείνει αβάσιμα το προεδρείο και δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει δεν θα αποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρίστος Δήμας περιγράφει την επίθεση Κασιδιάρη και βουλευτών της ΧΑ στον Νίκο Δένδια

Ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρίστος Δήμας ήταν μπροστά στο επεισόδιο που προκάλεσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Μάλιστα ο κ. Δήμας καθόταν στα έδρανα που βρίσκονται ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και της ΧΑ και ήταν αυτός που μπήκε πρώτος ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Δένδια όταν ο πρώτος τον απώθησε, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε τον Νίκο Δένδια. Με τα χέρια του τον έσπρωξε στο στήθος».

Εκείνη τη στιγμή και ενώ προσπαθούσε να ηρεμήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τους «έλουσαν» με νερό, ενώ εκτόξευσαν και προς το μέρος τους πλαστικά μπουκάλια νερού.

Πάντως ο Νίκος Δένδιας, αν και ήταν φανερά εκνευρισμένος μετά τον προπηλακισμό που δέχθηκε από τους χρυσαυγίτες, δεν μετακινήθηκε από το σημείο, αφού, όπως δήλωσε, αν αποχωρούσε, αυτό σημειολογικά θα σήμαινε κάτι. Ωστόσο με τη φρουρά να καθυστερεί να επέμβει, οι βουλευτές που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να ηρεμήσουν την εκρηκτική κατάσταση που δημιούργησαν οι βουλευτές της ΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.