09 Μαΐου 2017

Βενεζουέλα: Επαιζε βιολί μέσα στο χάος διαδήλωσης -Ανάμεσα σε δακρυγόνα και μολότοφ [βίντεο]

Περπατούσε ανάμεσα σε άλλους που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Γύρω του έπεφταν δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ. Και εκείνος δεν κρατούσε κάποιο πλακάτ, αλλά ένα βιολί.


Είναι ο άνδρας που συγκέντρωσε τα βλέμματα σε διαδήλωση κατά του Νικολάς Μαδούρο, στο Καράκας. Μέσα στο χάος, ο νεαρός έπαιζε βιολί. Φορούσε ένα κράνος, με τα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας και είχε τυλίξει την μπλούζα του γύρω από το πρόσωπό του. Γύρω του, άλλοι διαδηλωτές, ένας με αυτοσχέδια ασπίδα, άλλος του έριχνε κάτι στα μάτια για να τον προφυλάξει από τα δακρυγόνα.

Ο δημοσιογράφος Ιβάν Ερνέστο Ρέγιες κατέγραψε τη στιγμή σε βίντεο. Οπως είπε στο CNN, αρχικά πίστεψε ότι το βιολί ακουγόταν από τα μεγάφωνα. «Γύρισα και είδα αυτό το παιδί. Στεκόταν και έπαιζε τον ύμνο της Βενεζουέλας, ενώ άλλοι γύρω του τον προστάτευαν κατά κάποιο τρόπο», περιέγραψε. «Επεφταν βόμβες μολότοφ, δακρυγόνα, γίνονταν επεισόδια. Αλλά εκείνος συνέχισε να παίζει βιολί, δεν σταμάτησε», πρόσθεσε.


Ο θάνατος του βιολιστή

Στις βίαιες διαδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στη Βενεζουέλα τις τελευταίες εβδομάδες, 36 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 750 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στα θύματα, ένας άλλος βιολιστής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο 18χρονος Αρμάντο Κανιθάλες άφησε την τελευταία του πνοή, όταν τον χτύπησε σφαίρα στον λαιμό. «Του είπαμε να γυρίσουμε πίσω, αλλά δεν ήθελε. Μας είπε ''εγώ θα μείνω εδώ, να παλέψω για τη χώρα μου''», περιέγραψαν οι φίλοι του. Λίγη ώρα αργότερα, σκοτώθηκε.