10 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Συνταξιούχος τους ξεγέλασε κι έφτασε στον Τσίπρα... τους άλλους τους μπλόκαραν έγκαιρα

Μία σύντομη συνομιλία με ένα συνταξιούχο καρκινοπαθή είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο, το οποίο επισκέπτεται αυτή την ώρα. Ο συνταξιούχος...

προσέγγισε τον πρωθυπουργό την ώρα που ξεναγούνταν στο Κέντρο Υγείας, από το διοικητή του Κέντρου και το δήμαρχο Ευόσμου Πέτρο Σούλα. "Παίρνω σύνταξη 652 ευρώ και πρέπει να πληρώσω ΕΝΦΙΑ και εφορία πως θα ζήσω;", είπε στον κ. Τσίπρα ο συνταξιούχος. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ρώτησε τον συνταξιούχο, που μένει και πως περνάει. "Μειώσεις δεν είδα από εσάς. Είδα από τη ΝΔ. Από σας είδα μόνο 5 ευρώ", είπε ο συνταξιούχος. "Να τα λέμε και αυτά παραλάβαμε ένα διαλυμένο σπίτι", τόνισε ο πρωθυπουργός.
 


Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το μπλόκο της Αστυνομίας συνάντησαν λίγο μετά τις 09.30, 10 μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου, τα οποία προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, άνοιξαν πανό με το οποία διαμαρτύρονται για προβλήματα στην Υγεία ενώ τονίζουν πως το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί. Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό, βρίσκονται αυτή τη στιγμή λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του Κέντρου Υγείας...


  

Οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα

Τη δημιουργία 14 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από τον Εύοσμο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. ''Αυτές οι μονάδες θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής'', υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «επαναστατική κίνηση στον χώρο της υγείας» που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. 'Οταν ο κόσμος ακούει μεταρρυθμίσεις σκιάζεται αντί να αναθαρρεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».

Πηγή: thestival.gr, seleo.gr