11 Μαΐου 2017

Για «ντελίριο ψευδαισθήσεων και δημαγωγίας» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Λ. Αυγενάκης

Για «ντελίριο ψευδαισθήσεων και δημαγωγίας» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «για μια ακόμα φορά μας εξέπληξε με το θράσος και την ακατάσχετη παροχολογία του».


Αναφερόμενος στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την Παιδεία, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, σε δήλωσή του τονίζει, πως «ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει πάνω στις στάχτες των πρότυπων σχολείων, έχοντας υποβαθμίσει τα ολοήμερα σχολεία κι έχοντας ξανανοίξει το “απόστημα” των αιώνιων φοιτητών» και τον κατηγορεί πως έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, υπόσχεται ακοστολόγητες παροχές για όλους, σε ένα κρεσέντο υποτιθέμενης ευαισθησίας.

«Προαναγγέλλει αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλαγές που σηματοδοτούν την οπισθοδρόμηση και ακυρώνουν την αναπτυξιακή προοπτική των ανώτατων ιδρυμάτων. Παραδομένος στις αριστερίστικες ιδεοληψίες και τον άκρατο λαϊκισμό, έφτασε στο σημείο να δεσμευθεί για μόνιμους διορισμούς.

Χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να μας πει πόσοι και πώς, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί, ότι δεν μπορεί να προβεί σε μόνιμους διορισμούς έως το 2019» δηλώνει ο κ. Αυγενάκης.

Τονίζει επίσης, πως ο Αλέξης Τσίπρας παρέλειψε τεχνηέντως να πει πώς θα πραγματοποιήσει τα όσα «γενναιόδωρα» υποσχέθηκε, πού θα βρει τους απαραίτητους πόρους «για να υλοποιήσει τις ψηφοθηρικές του εξαγγελίες», πώς θα αναβαθμίσει ποιοτικά το δημόσιο σχολείο, όταν δεν κάνει ούτε μία αναφορά στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών.

«Επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γενναιόδωρος είναι όποιος δεν έχει τίποτε να χάσει. Έτσι και ο πρωθυπουργός είναι υπέρ το δέον γενναιόδωρος, καθώς έχει πλέον πτωχεύσει ηθικά και πολιτικά» καταλήγει ο κ. Αυγενάκης στη δήλωσή του.