12 Μαΐου 2017

Στο ίδιο έργο θεατές: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραπονιούνται, αλλά όλοι θα ψηφίσουν το Μνημόνιο

Με τα μέτρα ψηφισμένα θέλει να πάει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την διευθέτηση του χρέους που είναι και το βασικό γλυκαντικό στα σκληρά μέτρα.


Ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται- εκτός απροόπτου σήμερα στη Βουλή- το «μασάζ» στους βουλευτές συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Οι υπουργοί Τσακαλώτος, Παπανάτσιου, Σταθάκης και Πολάκης επιδόθηκαν σε επιχείρησε πειθούς σε μια προσπάθεια να λύσουν απορίες αλλά και να κατευνάσουν τη δυσαρέσκεια ορισμένων συντρόφων τους. Σήμερα στις 10 τη σκυτάλη παίρνει η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου για τα εργασιακά.

Μάλιστα βουλευτής που μετείχε στην χθεσινή ενημέρωση, έλεγε στο iefimerida το πως θα χειριστούν επικοινωνιακά τα νέα μέτρα που θα ψηφίσουν. «Στο θετικό σενάριο η δημοσιονομική προσαρμογή είναι ουδέτερη. Επιβάρυνση υπάρχει» για να προσθέτει ότι η συμφωνία είναι ουδέτερη με οικονομικούς όρους. Μιας και κοινωνικά τα μέτρα και τα αντίμετρα δεν θα αφορούν τον ίδιο άνθρωπο».

Πάγωσαν τη ρήτρα αίρεσης

«Δεν προβλέπεται και δεν θα νομοθετηθεί ρήτρα αίρεσης» ξεκαθάρισαν αμφότεροι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «φρενάροντας» τις προσδοκίες από μια μερίδα βουλευτών που το έθεταν μετ ’επιτάσεως.
Από την κυβέρνηση λένε πως δεν μπορεί νομικά να στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο και σε επιμένουν πως πρόκειται περισσότερο για δέσμευση πολιτικής φύσεως και μάλιστα δια χειλιών Τσίπρα: ότι δηλαδή δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα, αν δεν διευθετηθεί το χρέος.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr