05 Μαΐου 2017

ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΊΣΑΙ ΡΕ! Σώτη Τριανταφύλλου: «Με εμπλέκουν σε περιπέτειες χωρίς λόγο»

Τη δική της προσέγγιση μεταφέρει μέσω του liberal.gr η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου με αφορμή τη μήνυση που υπεβλήθη εναντίον της, για την αναφορά σε άρθρο της, σχετικά με τους μουσουλμάνους.


Όπως σημειώνει:

«Πρώτον, περίμενα ότι κάποια στιγμή, θα βρισκόταν κάποιος να με «τιμωρήσει» για τα γραπτά μου. Ήμουνα βέβαιη ότι θα βρεθεί τρόπος να με εκθέσουν περισσότερο από την στοχοποίησή μου. Εκείνο που φαίνεται τώρα εξοργιστικό είναι ότι ο άνθρωπος αυτός εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του, προκειμένου να δημιουργήσει θόρυβο για κάτι ανούσιο και  ανύπαρκτο.

Βεβαίως, ήμουν από την αρχή, εναντίον του αντιρατσιστικού  νόμου. Ακριβώς, γιατί ήξερα πόσο εύκολο θα είναι σε κάποιον να σκηνοθετεί ζητήματα για τις εντυπώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι ο μονοθεματικός ακτιβισμός κάποιων που υπερασπίζονται κατά βούληση, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επικίνδυνος. Είναι άλλες οι θέσεις μου για τη βία που πηγάζει από το Ισλάμ και άλλες οι θέσεις μου για τους μετανάστες. Απλώς αυτός ο κύριος απομόνωσε μια φράση την οποία αγνοούσαν οι πάντες και αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος που να έχει τοποθετηθεί τόσο αναλυτικά και τόσο ψύχραιμα απέναντι στην ανάγκη ενσωμάτωσης των μεταναστών με τον κατάλληλο τρόπο. Σε ό τι αφορά τη βία, δεν κάνω τίποτε άλλο από να την απεχθάνομαι από όποιον την χρησιμοποιεί ή την υποθάλπει. Οτιδήποτε ακραίο με απωθεί. Είτε προέρχεται από το ακραίο Ισλάμ είτε από οποιονδήποτε άλλο εξτρεμισμό. Αυτό στηλιτεύω στα κείμενά μου και στα βιβλία μου. Όχι το δικαίωμα των ανθρώπων στην ιδεολογία και στην πίστη τους...».

http://www.liberal.gr/arthro/135418/epikairotita/2017/soti-triantafullou-sto-Liberal-me-emplekoun-se-peripeteies-choris-logo.html