20 Μαΐου 2017

HXHTIKO! Αποκάλυψη: Εντολή Ερντογάν στους φρουρούς του να χτυπήσουν τους Κούρδους -«Επιτεθείτε, ελάτε»

Μία μεγάλη αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα «The Daily Caller», αναλύοντας το βίντεο με τα επεισόδια που έγιναν έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσινγκτον, όταν φρουροί του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έδωσε την εντολή της επίθεσης. Αναλύοντας τον ήχο του βίντεο, η ιστοσελίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Ερντογάν τους είπε «Επιτεθείτε» και «Ελάτε, ελάτε, ελάτε».

Η ιστοσελίδα «Τhe Daily Caller» αναφέρει ότι ειδικός, μειώνοντας τους υπόλοιπους ήχους με τις κατάλληλες τεχνικές, απομόνωσε τα όσα είπαν οι άνδρες της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου. «Λέει (εννοούν τον Ερντογάν) επιτεθείτε». Τους λέει επίσης: «ελάτε, ελάτε, ελάτε», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από το βίντεο, ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί μέσα από το το αυτοκίνητό του με έναν αστυνομικό και μέσα σε λίγες στιγμές ακούγονται οι παραπάνω φράσεις, που σηματοδοτούν την έναρξη της επίθεσης στους Κούρδους διαδηλωτές.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» φαίνεται ο φρουρός που συνομιλεί με τον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται ακόμα μέσα στην προεδρική λιμουζίνα, να μεταφέρει έναν μήνυμα σε έναν άλλο αστυνομικό που βρίσκεται πιο κοντά στο πεζοδρόμιο. Ο δεύτερος άνδρας τότε τρέχει προς την πλευρά των διαδηλωτών. Ακούγονται φωνές και τότε οι άνδρες ασφαλείας του Ερντογάν αρχίζουν να χτυπούν τους διαδηλωτές.



Θυμηθείτε τι είχε συμβεί