10 Μαΐου 2017

Αμερικανική Πρεσβεία : Πρωτοφανές άδειασμα «Βήματος» – Kαρακούση για το προχθεσινό μαϊμού πρωτοσέλιδο!

[Ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος Καρακούσης με το "Δάκρυσε όλη η Ελλάδα ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα" τον Φεβρουάριο του 2015]

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αμερικανικής πρεσβείας, με αφορμή το μαϊμού Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του «Βήματος» με το οποίο εντελώς παραπλανητικά εμφάνιζαν τον Αμερικανό πρέσβη και δη τις Ηνωμένες Πολιτείες να «ευλογούν τον Τσίπρα»!

Είναι πρώτη φορά στα διπλωματικά και δημοσιογραφικά χρονικά που αναγκάζεται κοτζάμ Αμερικανική πρεσβεία να αδειάσει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο μια εφημερίδα – που παρά τα τόσα οικονομικά προβλήματα του τελευταίου διαστήματος – διατηρούσε τουλάχιστον την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της.

Σύμφωνα λοιπόν με την διευκρινιστική ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας, που επαναλαμβάνουμε συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά, επί της ουσίας υπονοείται πως δεν ανταποκρίνεται ο τίτλος της συνέντευξης στο κείμενο που δημοσιεύθηκε.

O Αμερικανός πρέσβης θεωρεί ότι ο τίτλος που είχε η εφημερίδα δεν εκφράζει το πνεύμα της συνέντευξης.

Μάλιστα, δηλώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση ανάμειξης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

Αυτός είναι και ο λόγος που στο δελτίο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας, αναφέρεται επί λέξει στα αγγλικά: «Προς διόρθωση όσων γράφτηκαν, (to correct the record)» και πως παρέχονται αποσπάσματα – κλειδιά από συνέντευξη του πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, προς την εφημερίδα «Το Βήμα».

Είναι προφανές πως η αντίδραση της Αμερικανικής Πρεσβείας, εκδηλώθηκε όταν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιλήφθηκαν τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν προπαγανδιστικά έναν μαϊμού – τίτλο , το παρασύστημα των «Γεωργαλάδων» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σειρά μέσων ενημέρωσης, στον Τύπο και το Διαδίκτυο.

Την ίδια στιγμή όμως η επιλογή Καρακούση, ο οποίος έδωσε και το τελικό ΟΚ για τον τίτλο, προκαλεί τριγμούς και στο εσωτερικό της πολύπαθης εφημερίδας.

Aφού υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των συντακτών του Βήματος,για το πρωτοφανές πρωτοσέλιδο… γλείψιμο Τσίπρα από μια εφημερίδα που είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο λόγω του σημερινού καθεστώτος.

Στο επίκεντρο της σφοδρής κριτικής, βρίσκεται προσωπικά ο Καρακούσης με ότι αυτό συνπεάγεται. Και αναμένονται εξελίξεις ενόψει και των επερχόμενων πλειστηριασμών…