04 Μαΐου 2017

O πρίγκιπας Φίλιππος, οι αδερφές του και ο Χίτλερ - ΦΩΤΟ

Φωτογραφία του πρίγκιπα Φιλίππου πλαισιωμένος από Ναζί σε κηδεία στην Γερμανία κάνει το γύρο του Ίντερνετ και σοκάρει ανοίγοντας ένα μελανό θέμα στην ιστορίας της ζωής του πρίγκιπα ο οποίος σε λιγότερο από ένα μήνα κλέινει τα 96 του χρόνια και αποσυρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η κηδεία σύμφωνα με ότι γράφει η Dailymail.com στην οποία απεικονίζεται ο Φίλιππος σε ηλικία 16 χρόνων, το 1937, ήταν της αδελφής του Σεσίλ(Secile), η οποία έχασε τη ζωή της σε αεροπορικό δυστύχημα. Γιατί επρόκειτο για ναζιστική κηδεία όμως και τι σχέση έχει η οικογένεια με τους Ναζί;

Φωτογραφία: O Φίλιππος στη κηδεία της αδερφής του πλαισιωμένος από Ναζί 


Η αδερφή του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας δείπνησε με τον Χίτλερ. Στην κηδεία της, ο νεαρός πρίγκιπας πλαισιώνεται από θλιμμένους συγγενείς με κάποιους να φορούν ναζιστικές στολές.Ένας συγγενής μάλιστα φοράει τη στολή ‘’Brownshirt’’, το λεγόμενο Φαιοχιτώνα των Ναζί ενώ ένας άλλος φοράει πλήρη διακριτικά των Ναζί. Ο δρόμος στο Darmstadt, κοντά στη Φρανκφούρτη, είναι γεμάτος κόσμο - πολλοί δίνουν το χαιρετισμό ‘’Heil Hitler’’.

Σημειώνεται ότι τρεις από τις αδελφές του παντρεύτηκαν Γερμανούς αριστοκράτες οι οποίοι τελικά έγιναν ηγετικά στελέχη των Ναζί. Υπάρχει μάλιστα και άλλη φωτογραφία η οποία απεικονίζει την μικρότερη αδερφή του Σοφία στο γάμο του Αρχιναζί Hermann Goering. ( Χέρμαν Γκαίρινγκ).

Φωτογραφία: H Σοφία η δερφή του πρίγκιπα Φίλιππου στο γάμο του Αρχιναζί Hermann Goering. ( Χέρμαν Γκαίρινγκ). 


Αξίζει ωστόσο να τονίσουμε ότι η αδερφή του Μαργαρίτα παντρεύτηκε τον Gottfried, πρίγκιπα του Hohenlohe-Langenburg, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολέμου πολέμησε στο πλευρό των Ρώσων ενάντια στο Χίλτερ. Ο πρίγκιπας αυτός συμμετείχε στο σχέδιο δολοφονίας του Χίλτερ τον Ιούλιο του 1944, γεγονός το οποίο όταν έγινε γνωστό είχε ως αποτέλεσμα να τον διώξουν από το στρατό.

Ο Φίλιππος πάντως το 2006 έσπασε τη σιωπή 60 χρόνων σχετικά με τις σχέσεις της οικογένειας του με τους Ναζί. Σε συνέντευξη που έδωσε για το βιβλίο ‘’Η βασιλική οικογένεια και το Ράιχ’’ (Royals and the Reich) είπε ότι όπως ακριβώς πολλοί Γερμανοί έβρισκε τις πρώτες απόπειρες του Χίτλερ για την αποκατάσταση της ισχύος και της εικόνας της Γερμανίας ‘’ενδιαφέρουσες. ‘’

Όταν ο Φίλιππος παντρεύτηκε τη Βασίλισσα Ελισσάβετ οι αδερφές του δεν ήταν προσκεκλημένες στο γάμο παρόλο που είχαν περάσει δύο χρόνια από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Φίλιππος κράτησε το όνομα της μητέρας του καθώς ο πατέρας του δούκας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας είχε γερμανική καταγωγή. Ωστόσο και η οικογένεια της βασίλισσας άλλαξε το επίθετο της καθώς το πραγματικό είναι Γερμανικό.

Ο Φίλιππος δεν επικρίθηκε ποτέ για ναζιστικές ιδέες. Αντίθετα, ο πρίγκιπας πολέμησε άξια για τη Βρετανία κατά τη διάκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και στη μάχη της Κρήτης, στη μάχη στο Ακρωτήριο Ταίναρο στην Ελλάδα και την εισβολή των Συμμάχων στη Σικελία.

http://www.onalert.gr/stories/o-prigkipas-filippos-oi-aderfes-tou-kai-o-xitler/56144