10 Ιουνίου 2017

BINTEO-Μενίδι – Γονείς απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους – προσαγωγές on camera

Αυτή την ώρα ομάδα γονέων και κατοίκων βρίσκονται στο ΑΤ Αχαρνών ενώ για αύριο, Σάββατο 10.06.2017, έχουν προγραμματίσει πορεία στις 19:00 το απόγευμα από το κέντρο της πόλης μέχρι τον καταυλισμό των Ρομά


Νωρίτερα εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι και γονείς του Μενιδίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το δημαρχείο της πόλης, με την ολοκλήρωση του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και τη μηδενική ασφάλεια.

Σε εκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή του Μενιδίου προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ κάνοντας 15 κατ' οίκων έρευνες και 30 προσαγωγές Ρομά, σε μια προσπάθεια να ερευνηθεί αν είχαν σχέση με τον θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα σε κοντινό σχολείο.

Η απίστευτη τραγωδία που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο Μενίδι με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 11χρονου μαθητή μέσα στο σχολείο του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ετσι, 24 ώρες αργότερα, το απόγευμα της Παρασκευής,

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε πολύωρη τεράστια επιχείρηση στην περιοχή. Στην εκτεταμένη επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 250 αστυνομικοί από υπηρεσίες ασφαλείας, τάξης και λοιπών ειδικών δυνάμεων, άνδρες της ΔΙΑΣ, διμοιρίες ΥΑΤ, ΟΚΠΕ, ΕΚΑΜ, ΥΔΕΖΙ.

Σύμφωνα με την ΕΛ..ΑΣ, στο πλαίσιο της επιχείρησης στις Αχαρνές έγιναν 22 κατ’ οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά. Επιπλέον, έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9mm, 1 κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι αρχές αναζητούν τους δράστες και οι προσαγωγές τουλάχιστον των τριών από τα 30 άτομα, σχετίζονται πιθανότατα την διοργάνωση γλεντιού στον καταυλισμό των Ρομά από όπου όλα δείχνουν ότι έφυγε η μοιραία σφαίρα που κατέληξε στο μικρό παιδί.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στον καταυλισμό έγιναν άλλες 20 προσαγωγές που όμως δεν φαίνεται να σχετίζονται ευθέως με την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή.

Κλειδί οι κάλυκες που βρέθηκαν

Από τις έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποια όπλα (καραμπίνες) και επιχειρείται να ταυτιστεί κάποιο από τα όπλα με τους κάλυκες που βρέθηκαν έξω από συγκεκριμένο σπίτι στο Μενίδι όπου διαμένουν Ρομά και με τον μοιραίο κάλυκα που ξάπλωσε νεκρό τον άτυχο Μάριο.

«Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα φθάσουμε στον πιστολέρο του Μενιδίου. Οι έρευνες προχωρούν, είναι σε καλό δρόμο και αναζητούμε το όπλο για να κλείσει η υπόθεση» λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι στα εν λόγω σπίτια, την ίδια ώρα γινόταν γλέντι με άσκοπους πυροβολισμούς. Οταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση όμως, εξαφανίστηκαν οι ύποπτοι.

Ωστόσο, έχουν βρεθεί στο σημείο κάλυκες πυροβόλων όπλων.

Μάλιστα, από τις αρχές εξετάζονται παράλληλα και οι πολλές κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας με αφορμή εξελισσόμενα «γλέντια» Ρομά στην περιοχή και συγκεκριμένα οι δύο κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης, για άσκοπους πυροβολισμούς.