19 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Πρόκληση Γιλντιρίμ στα μούτρα του Τσίπρα: Οι παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν

«Συζητήσαμε και το θέμα των παραβάσεων και των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Πρέπει να πω ότι αυτές οι παραβάσεις και παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν και βεβαίως το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απαντώντας στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η άμεση και απευθείας επαφή μας θα βοηθήσει ώστε οι εντάσεις να επιλύονται στα αρχικά τους στάδια», πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ.


Τσίπρας: Πιο επιτακτική από ποτέ η επίλυση χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν

"Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η επίλυση χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε παράλληλα ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το σύνολο των θεμάτων, δηλαδή τις σχέσεις των δύο χωρών, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή.

"Θεωρώ πως οι συνομιλίες μας εκτός από ουσιαστικές και ειλικρινείς, ήταν και απαραίτητες, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή. Διότι πραγματοποιήθηκαν σε μια κρίσιμη φάση για τον διεθνή και περιφερειακό ρόλο των χωρών μας σε μια ολοένα και πιο αποσταθεροποιημένη περιοχή. Κυρίως όμως γιατί πραγματοποιούνται και σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών" τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: