29 Ιουνίου 2017

ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΡΕ ΜΙΛΤΟ; ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! Βαρβιτσιώτης για ΣΥΡΙΖΑίους: Συμμάχησαν ενάντια στην ίδια τους τη χώρα

Για το γεγονός ότι τάχθηκαν με τους Ολλανδούς κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό θέμα - Η έκθεση του ήταν «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ευρωπαϊκής συντήρησης» ισχυρίστηκαν οι τρεις βουλευτές


Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε σήμερα με δήλωση του «ψεύτες» και «επικίνδυνους» του Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στάση που κράτησαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την συμμαχία τους με τους Ολλανδούς και την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι έκαναν λόγο για σκοπιμότητες εκ μέρους του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και για μια έκθεση που ήταν «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ευρωπαϊκής συντήρησης»!

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας στην κοινή δήλωση που έκαναν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Γ. Ψυχογιού και Ι. Καββαδία, σημείωσε ότι «για πολλοστή φορά, οι δήθεν “ευαίσθητοι” αποδεικνύονται ψεύτες και επικίνδυνοι»

Σημείωσε μάλιστα ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρούν ουσιαστικά να δικαιολογήσουν τη χθεσινή ανθελληνική τους στάση, όταν και συμμάχησαν με τους Ολλανδούς ενάντια όχι μόνο στη Κυβέρνηση τους, αλλά και στην ίδια τη χώρα για το προσφυγικό ζήτημα».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιστιώτης σημειώνει ακόμα ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός Έλληνες βουλευτές να βάλλουν κατά Έλληνα συναδέλφου τους, μόνο και μόνο επειδή επελέγη από ξένους ομολόγους τους Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης και να εκτοξεύουν τόνους αντεθνικής “λάσπης” απέναντι στην έκθεση Έλληνα συναδέλφου τους προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, όταν, μάλιστα, πριν μόλις λίγες ημέρες, η συγκεκριμένη έτυχε ομόφωνης αποδοχής και υπερψήφισης από όλα τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής»

Σημειώνει επίσης ότι η στάση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εντύπωση, αλλά και απορία  σε όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους. «Είναι οξύμωρο να μιλούν για “Φαρμακονήσια”, αυτοί που σχεδίασαν και εφήρμοσαν την πολιτική των “ανοιχτών συνόρων”, κινητροδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από άλλες χώρες να κάνουν “το ταξίδι της επαγγελίας”, μετατρέποντας, έτσι, το Αιγαίο σε έναν απέραντο “υγρό” τάφο. Για όλους αυτούς τους λόγους, ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι δεν είναι κατήγοροι, αλλά απολογούμενοι» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

Νωρίτερα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή τους δήλωση είχαν υποστηρίξει ότι «η δήθεν «εθνική» στάση του κ. Βαρβιτσιώτη υπέκρυπτε μια σκοπιμότητα που κάθε άλλο παρά υποστήριζε τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Το ακριβώς αντίθετο, ήταν μια Έκθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ευρωπαϊκής συντήρησης, η οποία επιδιώκει να αποφύγει με κάθε τρόπο τις ευρωπαϊκές ευθύνες για την κρίση, προβάλλοντας μια ψευδή εικόνα  δήθεν ομαλοποίησης της κατάστασης: εάν δεν υπάρχει πια ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα, εάν όλα έχουν λυθεί με την περίφημη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, γιατί να κάνει κάτι η Ευρώπη για το πρόβλημα; Αυτήν τη λογική εξυπηρετούσε ο κ. Βαρβιτσιώτης με την Έκθεσή του».

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι χαρακτηριστικό ότι, για λόγους που μόνον εκείνος γνωρίζει, δεν είχε συμπεριλάβει στην αρχική του Έκθεση μια αρκετά ρητή και ισχυρή προτροπή προς την Ευρώπη να εφαρμόσει επιτέλους τη δέσμευση για τη μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και για την θέσπιση πολιτικών οικογενειακής επανένωσης».

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν και πάλι την υπόθεση με το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι και τονίζουν στην ανακοίνωση τους ότι η παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με την εισηγήτρια κ. Τίνεκε Στρικ, Ολλανδή σοσιαλίστρια βουλευτή, η οποία στο παρελθόν έχει συντάξει πολύ δίκαιες και ισορροπημένες Εκθέσεις για το πρόβλημα και έχει μια σαφώς φιλελληνική στάση, διόρθωσε όσο ήταν δυνατόν τη ζημιά που έκανε ο κ. Βαρβιτσιώτης στην ελληνική θέση για το προσφυγικό».