21 Ιουνίου 2017

Το δικαστήριο κήρυξε σε πτώχευση τον θρύλο του τένις Μπόρις Μπέκερ -Για δάνειο

Βρετανικό δικαστήριο κήρυξε την πτώχευση του Μπόρις Μπέκερ, επειδή ο θρύλος του τένις δεν κατάφερε να αποπληρώσει δάνειο.


Ο δικηγόρος του Μπέκερ, ο οποίος έχει κατακτήσει 6 Γκραν Σλαμ, ζήτησε μία τελευταία ευκαιρία για να αποπληρωθεί το δάνειο που όφειλε από το 2015, με αίτημα να χορηγηθεί παράταση 28 ημερών, κάτι που απέρριψε το δικαστήριο.

Ο 49χρονος, που γεννήθηκε στη Γερμανία και ζει στο Λονδίνο, είχε γίνει ο νεότερος που κατακτά το Γουίμπλεντον, όταν ήταν 17 ετών και 7 μηνών. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και τηλεοπτικός σχολιαστής.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις πως ο Μπέκερ θα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος του, που εκτιμάται ότι φτάνει τα 6,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Associated Press. Επίσης, σημείωσε ότι ο Μπέκερ δεν είναι έμπειρος σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και πρόσθεσε ότι η πτώχευση θα έχει αρνητικές συνέπειες στην εικόνα του. Ομως η δικαστής απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε σκεφτεί εδώ και καιρό ο 49χρονος.