Κατάθεση ερώτησης της ΝΔ στον Κοντονή για τις καταγγελίες για επαφές Καμμένου με ισοβίτη

[Να θυμίσουμε εδώ ότι το όνομα του Καμμένου είχε εμπλακεί και σε συζητήσεις του ισοβίτη αρχινονού Βλαστού λόγω κουμπαριάς Καμμένου με τον Καλογρίτσα...]

Για σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα κάνει λόγο ο τομεάρχης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Πάνο Καμμένο να είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη και καλεί με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, να απαντήσει σχετικά.


Επισημαίνει ότι ανακύπτει «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος».

Υπογραμμίζει, ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Αφού επισημαίνει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση», ρωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών».
Κατάθεση ερώτησης της ΝΔ στον Κοντονή για τις καταγγελίες για επαφές Καμμένου με ισοβίτη Κατάθεση ερώτησης της ΝΔ στον Κοντονή για τις καταγγελίες για επαφές Καμμένου με ισοβίτη Reviewed by Dexi Extrem on 15:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: