Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Μπλόκαρε το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία ο ΓιάννοςΤην ίδια ώρα, κι ενώ οι δικαστικές αρχές της χώρας μας ανέμεναν τις απαντήσεις από την Ελβετία για τους δύο λογαριασμούς και ακόμη έναν που συνδέεται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο, οι οποίοι εντοπίστηκαν εκεί και φαίνεται να σχετίζονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο πρώην υπουργός ξεκίνησε νομική διαδικασία προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμά τους.

Για τους εν λόγω λογαριασμούς οι ελληνικές δικαστικές αρχές ενημερώθηκαν από τους Ελβετούς τον περασμένο Φεβρουάριο, κι ένα μήνα μετά απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής, ζητώντας το άνοιγμά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους παραπάνω λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για αυτούς της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι λογαριασμοί του ζεύγους ερευνώνται για σύνδεσή τους με «δώρα» προερχόμενα από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν επί θητείας Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η σύνδεσή τους και με άλλες πολιτικές θέσεις που είχε ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου