07 Ιουνίου 2017

Γεωργιανοί δημοσιογράφοι βγήκαν στον «αέρα» έχοντας καλύψει το κεφάλι τους με κουκούλα [εικόνα]

Γεωργιανοί δημοσιογράφοι κάλυψαν τα κεφάλια τους με κουκούλες στον «αέρα», για να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε δημοσιογράφο ο οποίος απήχθη στην Τιφλίδα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αφκάν Μουξταρλί, ο οποίος ζούσε εξόριστος στη Γεωργία, εξαφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα και εμφανίστηκε τελικά σε δικαστήριο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου κατηγορήθηκε γιατί πέρασε παράνομα τα σύνορα. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας απέκλεισε την εμπλοκή της χώρας του στην απαγωγή και έκανε λόγο για θεωρίες χωρίς αποδείξεις.

Πολλοί εξέχοντες τηλεοπτικοί παρουσιαστές φόρεσαν κουκούλες στα κεφάλια τους, στις εκπομπές τους στις 6 Ιουνίου, γράφει το BBC, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να δείξουν αλληλεγγύη στον Μουξταρλί. Ανάμεσά τους η Ινγκα Γκριγκόλια, που ξεκίνησε την εκπομπή της φορώντας μία σακούλα στο κεφάλι, δηλώνοντας ότι η εκπομπή απαιτεί έρευνα για το πώς ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.

Το ίδιο έπραξε και ο Γκιόργκι Γκαμπούνια στο talk show του, στο οποίο εμφανίστηκε με μία σακούλα στο κεφάλι, σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Μάλιστα, επρόκειτο να πάρει συνέντευξη από τον υφυπουργό Εσωτερικών, μέσω «ζωντανής» σύνδεσης, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε τελικά, επειδή ο παρουσιαστής δεν έβγαζε τη σακούλα.


ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr