27 Ιουνίου 2017

Κίεβο: Υψηλόβαθμος πράκτορας σκοτώθηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου [βίντεο]

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το πρωί το κέντρο του Κιέβου, όταν ανατινάχθηκε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας ταγματάρχης της αντικασκοπείας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.


Το υπουργείο Άμυνας της χώρας έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Η αστυνομία είπε ότι η εκρηκτική συσκευή στο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στις 08:16 πμ τοπική ώρα, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματιστεί ένας περαστικός.

«Ως αποτέλεσμα [της έκρηξης] σκοτώθηκε ένα μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, ο ταγματάρχης Μαξίμ Σαποβάλ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι ουκρανικές αρχές δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το συμβάν ούτε είπαν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση, που καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο.


Από την έναρξη της σύρραξης με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές το 2014 στην ανατολική Ουκρανία έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με εκρήξεις εκτός της εμπόλεμης ζώνης, αλλά οι επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα είναι σχετικά σπάνιες.

Τον Ιούλιο του 2016 δολοφονήθηκε ένας γνωστός Ουκρανός δημοσιογράφος, ο Πάβελ Σερεμετ, κατά την ανατίναξη εκρηκτικής συσκευής που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του.