05 Ιουνίου 2017

Οι σημειώσεις της αστυνομίας που μαρτυρούν ότι ο μακελάρης του Λονδίνου ήταν γνωστός στις αρχές [εικόνες]

Τον γύρο των βρετανικών Μέσων έχουν κάνει οι σημειώσεις ντεντέκτιβ τις οποίες συνέλαβε ο φακός καθώς αποχωρούσε από ένα διαμέρισμα έπειτα από επιδρομή της αστυνομίας με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Οι σημειώσεις αυτές φαίνεται να υποδηλώνουν ότι ένας άντρας που εμπλέκεται στην έρευνα, εξετάστηκε από την αστυνομία τον περασμένο χρόνο.

Ειδικότερα, στις χειρόγραφες σημειώσεις που αποτύπωσε ο φακός αποκαλύπτει ότι ένα άτομο το οποίο σχετίζεται με την έρευνα είχε ανακριθεί από αξιωματικούς για τις «ισλαμικές του απόψεις».

Φωτογραφία: Daily Mail

Όπως σημειώνει η Daily Μail, οι εν λόγω σημειώσεις εγείρουν ανησυχίες ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας έχασε μία ευκαιρία να αποτρέψει ένα βίαιο γεγονός.

Ωστόσο τονίζει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι σημειώσεις αυτές αναφέρονται σε έναν από τους τρεις τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Γέφυρα του Λονδίνου και την αγορά Μπόροου το βράδυ του Σαββάτου, ή με κάποιον που συνδέεται με αυτούς και ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις από την αντιτρομοκρατική.

«Αλλά θα δημιουργήσει φόβους ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης στο ραντάρ τους και δεν το αντιμετώπισαν με αρκετή σοβαρότητα. Και θα αποτελέσει πονοκέφαλο για τους επικεφαλής της αστυνομίας στην περίπτωση που η γκάφα της ασφάλειας έχει με οποιονδήποτε τρόπο υπονομεύσει την επιχείρηση», σημειώνει η Daily Mail υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση του βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ η ΜΙ5 ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για να εξακριβώσει τον λόγο για τον οποίο δεν λήφθηκε υπόψιν ως επικίνδυνος ο Σαλμάν Αμπέντι παρά τους ισχυρισμούς ότι οι αρχές είχαν ενημερωθεί κατ’ επανάληψη για τον 22χρονο.