22 Ιουνίου 2017

Κόντρα Μητσοτάκη – Ούγγρου πρωθυπουργού στο ΕΛΚ για τους μετανάστες

Στο ίδιο τραπέζι με τους ισχυρούς παίχτες της Ευρώπης έκατσε για μία ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Angela Merkel, ο Marianno Rajoy, ο Jean Claude Juncker και ο Donald Tusk.


Στην ατζέντα της Συνόδου βρέθηκαν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες συζητήθηκαν ζητήματα, όπως το Brexit αλλά και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με το Liberal.gr, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό ζήτημα.

Ο Viktor Orban για ακόμα μία φορά τάχθηκε κατά της μετεγκατάστασης των προσφύγων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαφωνεί με τη στάση αυτή έντονα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του επεσήμανε την αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, για την οποία θα πρέπει όμως η πόρτα της Ευρώπης να παραμείνει ανοιχτή όπως είπε.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Sebastian Kurz, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος