22 Ιουνίου 2017

Τελικά ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα αυτοφώρου για τη γυναίκα του Στουρνάρα

[Τη δίκη σε τσίρκο τη μετέτρεψε η ηλίθια κίνηση της "Στουρνάραινας"... ο Βαξεβάνης τη δουλειά του έκανε σαν γνωστό ρεμάλι που είναι]

Σε «τσίρκο» επιχείρησαν να μετατρέψουν το δικαστήριο ο κατηγορούμενος εκδότης Κ.Βαξεβάνης και οι συνήγοροι του σε μια ακόμη προσπάθεια να αποφύγουν να δικαστούν για τη συκοφαντική δυσφήμιση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.


Αφορμή για το σόου που έστησαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Eυελπίδων, ήταν το γεγονός ότι στην διαδικασία στο ακροατήριο, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την ώρα της εξετάσης της κ. Σταυρούλας Νικολοπούλου επισημάνθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου Κ. Βαξεβάνη ότι μία κυρία ηχογραφούσε την δίκη με το κινητό της τηλέφωνο.

Το δικαστήριο, μετά από τρίωρη διακοπή της συνεδριάσεως, εσφαλμένα απεφάσισε να συντάξει έκθεση για το γεγονός αυτό.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Σπύρος Μουζακίτης επεσήμανε πως το γεγονός δεν είχε κανένα ποινικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο νόμος(άρθρ. 8 του Ν. 3090/2002) δεν απαγορεύει την ηχογράφηση της συνεδριάσεως.

Παρά ταύτα συντάχθηκε έκθεση η οποία δεν αναγνώστηκε στο ακροατήριο και τέθηκε ζήτημα εφαρμογής της αυτοφώρου διαδικασίας σε βάρος της κ. Κολαϊτη και της κ. Νικολοπούλου.

Τελικά ο εισαγγελέας ποινικής διώξεως της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, απεφάνθη πως δεν υφίσταται αδίκημα και παρήγγειλε την μη εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας.

Το δικαστήριο δεν είχε διατάξει άλλωστε την σύλληψη των ανωτέρω.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αναλωθεί ολόκληρη η ημέρα χωρίς να γίνει συζήτηση επί της ουσίας της υποθέσεως της συκοφαντικής δυσφημήσεως.

Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι της μηνύτριας η πλευρά της υπεράσπισης προ της ένδειας των υπερασπιστικών της επιχειρημάτων καταφεύγει σε αστεία αντιδικονομικά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι τη στιγμή που έστησαν ολόκληρο επικοινωνιακό σόου επειδή κάποιος ηχογραφούσε τη δίκη, την ίδια στιγμή ολόκληρη η δίκη μεταδιδόταν αυτολεξεί από σειρά γνωστών και μη εξαιρετέων σάιτ που όλη η πιάτσα γνωρίζει την .. ιδιαίτερη αδυναμία που τρέφουν για τον Γιάννη Στουρνάρα και την σύζυγο του.

http://www.lykavitos.gr/archives/466744