23 Ιουνίου 2017

Βίντεο: Κι όμως, υπάρχουν κανόνες καλής συμπεριφοράς ακόμα και σε... όργια

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε διάφορους τύπους κοινωνικών εκδηλώσεων και έχουν μάθει - συχνά με... οδυνηρό τρόπο - πώς να αποφεύγουμε τις γκάφες που μπορούν να μας εκθέσουν.

Όπως φαίνεται όμως, οι κανόνες καλής συμπεριφοράς δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο σε γάμους, κηδείες και βαφτίσια. Ένας ενήλικος πρέπει να γνωρίζει το «πρωτόκολλο» και σε άλλου είδους κοινωνικές συνευρέσεις, ακόμα κι αν αυτές χαρακτηρίζοντας από μια ευρύτερη... ελευθεριότητα και ηδονιστική διάθεση.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Effy Blue, σύμβουλος σχέσεων και sex coach που ζει στη Νέα Υόρκη.

Η Blue μοιράστηκε με τη New York Post τις πολύτιμες συμβουλές της για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι συμμετέχοντες σε sex party, οι οποίες υπόσχονται να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους αν ποτέ προσκληθείτε... σε όργιο.

Συμβουλή Νο 1: «Στα sex party πρέπει να φοράει κανείς ρούχα που τον κάνουν να αισθάνεται άνετα και σέξι»

Η Blue συνιστά στους προσκεκλημένους τουλάχιστον δύο στρώσεις ρούχων: ένα κομψό και άνετο σύνολο απ' έξω, ένα σέξι ρούχο από μέσα και ένα αξεσουάρ που μπορεί να χρησιμεύσει ως κάλυμμα (π.χ. μια εσάρπα ή ένα φαρδύ φουλάρι) ώστε να νιώθετε άνετα να κυκλοφορείτε στον χώρο χωρίς να είστε τελείως εκτεθειμένοι.

Συμβουλή Νο 2: «Να είστε διακριτικοί και να αποσύρεστε εάν αντιληφθείτε ότι η παρουσία σας κάπου... περισσεύει»

Στα sex party, η προετοιμασία δεν αφορά μόνο στα ρούχα. Σύμφωνα με την Blue, για εγγυημένη ασφάλεια και απόλαυση όλων των επισκεπτών, τρεις είναι οι λέξεις κλειδιά: «Όρια», «Πρόθεση» και «Επιθυμία». «Το άγγιγμα χωρίς συγκατάθεση μπορεί να επιφέρει αυστηρή επίπληξη και μπορεί ακόμα και να προκαλέσει την εκδίωξή σου από το όργιο», εξηγεί η Blue. Ωστόσο, ακόμα και ο ρόλος του παρατηρητή συνοδεύεται από κάποιους κανόνες. «Εάν παρατηρείς κάποια άτομα να κάνουν σεξ ή ακόμα και ένα άτομο να αυτοϊκανοποιείται, συμμετέχεις στη σεξουαλική του ενέργεια. Σε μεγάλους χώρους, με πολλά ζευγάρια, συνήθως δεν χρειάζεται να ζητήσεις την άδεια για να παρακολουθήσεις μια συνεύρεση. Ωστόσο, αν αντιληφθείς ότι η παρουσία σου ενοχλεί κάποιους από τους συμμετέχοντες, καλό θα είναι να απομακρυνθείς. Σε μικρότερους χώρους, συνηθίζεται να ζητάς την άδεια για να παρακολουθήσεις από κοντά κάποια συνεύρεση».

Συμβουλή Νο 3: «Η ασφάλεια είναι το παν»

«Το σεξ είναι ριψοκίνδυνη δουλειά. Δεν υπάρχει "ασφαλές" σεξ, αλλά απλώς "ασφαλέστερο" σεξ. Αυτό σημαίνει δεν αρκεί η χρήση προφυλακτικού για να αποκλειστεί η μετάδοση αφροδίσιων νοσημάτων και απαιτούνται άλλοι κανόνες, όπως π.χ. ότι δεν μπορείς να διακόπτεις το στοματικό σεξ με ένα άτομο και να φιλάς ένα άλλο άτομο στο στόμα, για ευνόητους λόγους», εξηγεί η Blue.



Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ