04 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Οδηγός ταξί προσπάθησε να σταματήσει μόνος του τους τρομοκράτες [εικόνες & βίντεο]

Ένας οδηγός ταξί, που τα βρετανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «ήρωα»,  αποκάλυψε ότι προσπάθησε να πατήσει με το αυτοκίνητό του τους τρεις οπλισμένους με κυνηγετικά μαχαίρα μήκους 30 εκ. τζιχαντιστές, που έσπειραν τον τρόμο στη Γέφυρα του Λονδίνου.


Μέσα στον πανικό κι ενώ τα θύματά των τρομοκρατών κείτονταν αιμόφυρτα στο δρόμο, ο ταξιτζής είδε τους δράστες να κραδαίνουν «μακριές λεπίδες» και να μαχαιρώνουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στην περιοχή του Borough. Ενστικτωδώς, όπως είπε, γύρισε το αμάξι του και προσπάθησε να τους σταματήσει.

«Σκέφτηκα, θα προσπαθίσω να τον χτυπήσω. Θα προσπαθήσω να τον ρίξω κάτω», δήλωσε στο LBC με το σοκ ζωγραφισμένο ακόμη στο πρόσωπό του. «Γύρισα το ταξί και ήμουν έτοιμος να χτυπήσω τον έναν απ’ αυτούς, αλλά πήδηξε στο πλάι και τότε ήρθαν τρεις αστυνομικοί προς το μέρος τους κρατώντας στα χέρια γκλομπς.

Φώναζα σ’ όλους γύρω μου “φύγετε, φύγετε από εδώ, απομακρυνθείτε, τρέξτε προς την άλλη πλευρά”. Πρέπει να ήταν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι στο σημείο.»

Ο ταξιτζής, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, συνέχισε: «ο οδηγός του λευκού βαν [των τρομοκρατών] πήγε στην απέναντι πλευρά του δρόμου προς τον Καθεδρικό Southwark και έπεσε στον κόσμο που στεκόταν στα σκαλοπάτια. Έτσι απλά έριξε το φορτηγάκι πάνω τους, το σφήνωσε ανάμεσα στον στύλο και τα σκαλοπάτια. Τότε πήδηξαν [οι τρομοκράτες[ έξω απ’ το βαν κι άρχισαν να μαχαιρώνουν στην τύχη τους ανθρώπους. Όλοι έτρεξαν να φύγουν πανικόβλητοι.»

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυς, ονόματι Τζέραρντ περιέγραψε στο BBC πώς προσπάθησε να σταματήσει τους τζιχαντιστές πετώντας τους μπουκάλια.

«Είδα έναν γέρο να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Φώναζε ότι τον είχαν μαχαιρώσει. Τότε είδα τρεις τύπους μουσουλμάνους να τρέχουν κι άρχισαν να μαχαιρώνουν ένα κορίτσι. Της επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν έναν άλλο τύπο. Άρχισαν να τρέχουν ανεβαίνοντας το δρόμο και μαχαίρωσαν τον μπάρμαν στο “Tavern”. Τους πετούσα μπουκάλια, ποτήρια μπύρας, σκαμπό και καθίσματα, αλλά ήμουν αβοήθητος. Αυτοί έτρεχαν φωνάζοντας “αυτό είναι για τον Αλλάχ”.

Μαχαίρωσαν ένα κορίτσι δέκα με δεκαπέντε φορές κι αυτή φώναζε “βοηθήστε με, βοηθήστε με”.»

Ο Τζέραρντ είπε ότι χτύπησε έναν απ’ τους μακελάρηδες στο πίσω μέρος του κεφαλιού με κάποιο απ’ τα αντικείμενα που τους πέταξε. Εκείνοι τον κυνήγησαν, αλλά κατάφερε να τους ξεφύγει.

Λίγο πιο κάτω οι μακελάρηδες σωριάζονταν νεκροί απ’ τα πυρά των αστυνομικών...

«Προσπαθούσαν να με μαχαιρώσουν. Μαχαίρωναν τους πάντες. Κακοί άνθρωποι», είπε στον Guardian. «Θέλω να ξέρω αν αυτό το κορίτσι είναι ζωντανό. Μιάμιση ώρα περπατούσα κλαίγοντας. Δεν ξέρω τι να κάνω...»