07 Ιουνίου 2017

Επίθεση στο Λονδίνο: Νεκρός ο Ισπανός «ήρωας με το σκέιτμπορντ» - Το σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του [εικόνα]

O 39χρονος Ισπανός Ιγνάθιο Ετσεβερία είναι το τελευταίο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης του Σαββάτου.

Ο θάνατός του Ισπανού, που εργαζόταν στην τράπεζα HSBC στο Λονδίνο επιβεβαιώθηκε από το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών και την οικογένειά του.

«Η κυβέρνηση νιώθει βαθιά θλίψη και απογοήτευση έπειτα από την επιβεβαίωση των βρετανικών αρχών ότι ο Ιγνάθιο Ετσεβερία είναι μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν στις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις το Σάββατο στο Λονδίνο» επισημαίνει το ισπανικό ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο τύπου.

Ο 39χρονος Ετσεβερία, που διέμενε στο Λονδίνο, εθεάθη για τελευταία φορά να πηδά από το ποδήλατό του για να βοηθήσει μια γυναίκα που μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει με τον δράστη ορμώντας εναντίον του με ένα σκέιτμπορντ, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Η αδερφή του με μία ανάρτησή της στο facebook προκάλεσε παγκόσμια θλίψη «Ο αδερφός μου Ιγκνάσιο, προσπάθησε να σταματήσει τους τρομοκράτες. Ίγκνα σε αγαπάμε και δε θα σε ξεχάσουμε», έγραψε μεταξύ άλλων.



Σύμφωνα με τους φίλους του, ο Ιγνάθιο, που αγαπούσε το σκέιτμπορντ, επέστρεφε το Σάββατο από ένα θεματικό πάρκο, όταν είδε κάτι που του φάνηκε σαν ληστεία. Αμέσως έσπευσε να βοηθήσει.

Λόγω αυτής ακριβώς της πρωτοβουλίας του 39χρονου στελέχους της τράπεζας HSBC, που ειδικευόταν στη μάχη για την καταπολέμηση των δικτύων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το βρετανικό δίκτυο BBC του έδωσε το παρατσούκλι «ο ήρωας με το σκέιτμπορντ».

«Είμαι συγκλονισμένος από τη δολοφονία του Ιγνάθιο Ετσεβερία, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ηρωϊκή και παραδειγματική ενέργειά του» ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Νωρίτερα την Τρίτη η Μαδρίτη είχε θέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που χρειάστηκε η Βρετανία προκειμένου να αναγνωρίσει τα θύματα, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση αυτή στην ταυτοποίηση των στοιχείων προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη στην οικογένεια του θύματος.