06 Ιουνίου 2017

Tο σκοτώσαμε το κτηνάκι, Προκόπη;

Το κτήνος του νεοφιλελευθερισμού πνέει τα λοίσθια, με τον Σόιμπλε να ζει απελπισμένος τις τελευταίες στιγμές της καριέρας του στην Καγκελαρία. Ο Προκόπης ο θαρραλέος, ο Αλέξης ο αναμορφωτής και ο Πάνος (σκέτο) έχουν οδηγήσει τους εχθρούς του ελληνισμού σε δεινή θέση. Να, όπου να 'ναι θα έρθουν και θα μας παρακαλάνε για ένα ακόμη δάνειο. Ή όχι;


Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς έχουν κάνει οι άνθρωποι τους τελευταίους αυτούς μήνες. Πώς κατάφεραν να βάλουν και πάλι την απελπισία στην καθημερινότητά μας, όπως έκαναν και το 2015. Κι ύστερα απορώ με τον εαυτό μου, που λησμόνησα ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Και μετά έχουμε δήθεν μία αγωνία, για να δούμε που θα οδηγήσει αυτό το Κίνημα της σαχλαμάρας. Λες και δεν το ξέρουμε!

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύμμαχοί του της πεφωτισμένης Δεξιάς είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Σε αυτή την φάση θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν και να υπογράψουν πάση θυσία μία οποιαδήποτε συμφωνία με την τρόικα και στην συνέχεια να παίξουν το έργο της ανάπτυξης. Αν το έργο αυτό δεν βγει, θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο B για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θα κάνουν τα πάντα, αρκεί να μην βγει ο Μητσοτάκης! Περί αυτού πρόκειται! Θα κάνουν -στην κυριολεξία- τα πάντα για να εξακολουθήσουν τα πέντε – δέκα σπίτια να κλείνουν δουλειές στην πλάτη μιας χώρας που ψυχορραγεί, που κινδυνεύει με χαθεί από τον χάρτη. Και ξέρουν ότι με τον Κυριάκο το «παιγνίδι» θα ανοίξει, με κίνδυνο να μην πρωταγωνιστούν πλέον οι ίδιοι. Αυτό ακριβώς φοβούνται και θα το πολεμήσουν με κάθε όπλο που έχουν. Και διαθέτουν όπλα. Όπως και ψήφους σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να παίρνουν ένα τηλέφωνο και να διορίζουν τον αρχηγό της Πυροσβεστικής. Με ένα άλλο να μπλοκάρουν τις επενδύσεις των «ανταγωνιστών» τους και με ένα ακόμη να έχουν στην αυλή τους όποιον πολιτικό αρχηγό επιθυμούν. Και θα τα χάσουν όλα αυτά για να μπουν κανόνες στην χώρα; Αστειεύεστε!

Τα Συριζαϊκά φερέφωνα θα λένε ότι κάποιες εφημερίδες θα στηρίζουν Κυριάκο και οι εφημερίδες αυτές, για παράδειγμα, θα ζητούν Οικουμενική και εθνική συμφιλίωση. Έχουμε να δούμε πολλά σε αυτό τον τελευταίο κύκλο της παράνοιας. Δεν θα είναι ήρεμοι οι επόμενοι μήνες. Το αντίθετο, κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Ξέρουμε, όμως, που οδηγούν! Σε ένα νέο μνημόνιο! Το πιο σκληρό απ’ όλα.

Η καλύτερη λύση για την χώρα θα ήταν να είχαμε ήδη πάει σε εκλογές από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τώρα είναι και μάλλον απίθανο να γλιτώσουμε το επόμενο μνημόνιο. Σε λίγους μήνες πρέπει να βγούμε στις αγορές. Πρέπει, δηλαδή, να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να βρούμε πολλούς ξένους επενδυτές που θα μας δανείσουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ με ένα φυσιολογικό επιτόκιο. Πιστεύει κανείς ότι αυτή η χώρα, στα σημερινά της χάλια, με αυτό το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας που την χαρακτηρίζει, θα μπορέσει να τα καταφέρει; Δεν μιλάμε για κάποια δοκιμαστική έκδοση. Μιλάμε για κανονική έξοδο στις αγορές.

Το θέμα δεν είναι το τι ευχόμαστε να γίνει. Μακάρι με ευχές να κτίζαμε παλάτια. Ευχόμαστε, λοιπόν, όλα να πάνε καλά και οι επενδυτές να φέρουν πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Νομίζετε ότι αυτό είναι εφικτό με αυτή την κυβέρνηση; Κι αν ναι, γιατί δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα; Ποιος κανονικός άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο εμπιστεύεται αυτό το Κίνημα της σαχλαμάρας που διοικεί αυτή την χώρα τα δύο τελευταία χρόνια;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

http://www.liberal.gr/arthro/142720/apopsi/th-mauridis/to-skotosame-to-ktinaki-prokopi.html