05 Ιουλίου 2017

ΠΑΛΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΡΕ; Ο Πολάκης καλεί τον Ανδρέα Λοβέρδο στη... ΓΑΔΑ-Στήνει φιέστα για την επιστροφή των κλεμμένων ιατρικών μηχανημάτων


[Το πήγαινε έλα των μηχανημάτων στη ΓΑΔΑ σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα μείνουν ακόμα μερικές μέρες χωρίς μηχανήματα... αλλά δε γαμιέται! Ο Πολάκης να κερδάει κι ας ΠΣοφήσουν όλοι]

Η μεταμεσονύχτια ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Στην ΓΑΔΑ κάλεσε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ χωρίς άλλες εξηγήσεις.

Η ανάρτηση στο facebook


Φιέστα με Πολάκη για την επιστροφή κλεμμένων ιατρικών μηχανημάτων

Ο Πολάκης θα «γιορτάσει» το γεγονός ότι μετά το «ξεδόντιασμα» των ελληνικών νοσοκομείων βρέθηκαν τα κλεμμένα μηχανήματα και θα παραδοθούν στον ίδιοΣε φιέστα παράδοσης-παραλαβής μετατρέπει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την επιστροφή των κλεμμένων ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία της χώρας, σε μια ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του 10ου ορόφου της ΓΑΔΑ.  Μάλιστα τα... κλεμμένα μηχανήματα θα τα παραλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.  Υπενθυμίζεται πως ο ιατρικός εξοπλισμός είχε αφαιρεθεί από νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και είχε εντοπιστεί στην Κολομβία.

Οι αρχές της χώρας σε συνεργασία με τις ελληνικές τα είχαν εντοπίσει και κατασχέσει στην Κολομβία. Τα μηχανήματα επέστρεψαν στην Ελλάδα, αλλά πριν επανατοποθετηθούν στα νοσοκομεία προκειμένου να τεθούν στη διάθεση των γιατρών και των ασθενών θα πραγματοποιηθεί μία μικρή φιέστα.

Όπως αποδείχθηκε πίσω από τις κλοπές βρισκόταν διεθνικό κύκλωμα από το οποίο ενεργοποιήθηκαν τέσσερα τουλάχιστον μέλη, υπήκοοι Κολομβίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι τρεις, ένας 20χρονος, έναν 37χρονος, και ένας 50χρονος οι οποίοι αφαίρεσαν από την Ελλάδα:

Την 15 Μαΐου 2017 από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ, το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και την 21 Μαΐου 2017, από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, 2 γαστροσκόπια. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα αεροπορικώς μέσω Τουρκίας στις αρχές Μαΐου με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., το διεθνικό κύκλωμα είχε εμπλακεί σε ομοειδείς υποθέσεις κλοπών ιατρικών μηχανημάτων κατά τη τελευταία τετραετία, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Τσεχία, τη Πολωνία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Κροατία.   Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μετακινούμενες οργανωμένες ομάδες υπηκόων χωρών της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Κολομβίας, τα μέλη των οποίων κατ’ εντολή των κολομβιανών καρτέλ, επισκέπτονται ως τουρίστες Ευρωπαϊκές χώρες και διαπράττουν τις κλοπές αυτές.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr