05 Ιουλίου 2017

Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα - Νεκροί δυο αδέλφια ψαράδες που δεν ήξεραν κολύμπι

Τραγωδία με δύο νεκρά αδέρφια στην Αίγινα, όταν αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, έπειτα από σύγκρουση με υδροφόρα. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η υδροφόρα «Αίγινα 2» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης» στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης. Προκαλεί δε πολλά ερωτήματα πώς ακριβώς συνέβη αυτό καθώς, ως γνωστόν, και τα δύο σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα.


Το αλιευτικό βυθίστηκε σχεδόν αμέσως και το πλήρωμα της υδροφόρας περισυνέλεξε τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό χωρίς τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας, όπου τους περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί οι διασώστες διαπίστωσαν ότι και τα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για δύο αδέρφια από τη Σουβάλα, ηλικίας 74 και 62 ετών, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γνώριζαν κολύμπι.

Ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο protothema.gr για το τραγικό περιστατικό: «Δυστυχώς άλλη μια τραγωδία συμβαίνει στην Αίγινα. Είμαι εδώ, στο Λιμεναρχείο και προσπαθώ να μάθω πώς έγινε η σύγκρουση, γιατί χάθηκαν δύο ζωές. Είναι δύο αδέρφια που ήταν επαγγελματίες ψαράδες εδώ στην περιοχή μας. Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τραγωδία και επίσης θέλω να πω ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στο δήμο αλλά σε ιδιώτη».

Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ όπως επισήμαναν πηγές από την Αίγινα δεν είναι καν βέβαιο ότι τα δύο σκάφη έχουν συγκρουστεί.

Οι σοροί βρίσκονται στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου αναγνωρίστηκαν από συγγενείς, και το πλήρωμα της υδροφόρας στο λιμεναρχείο, όπου καταθέτει για να διαπιστωθεί πώς καταλήξαμε στην τραγωδία.

Δήμαρχος Αίγινας: Χάθηκαν δυο αδέρφια επαγγελματίες ψαράδες – Προσπαθούμε να μάθουμε τι έγινε

Ο κ. Μούρτζης ξεκαθάρισε ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στο δήμο αλλά σε ιδιώτη

Για το νέo τραγικό περιστατικό στην Αίγινα μίλησε στο protothema.gr o δήμαρχος  της περιοχής, Δημήτρης Μούρτζης.

«Δυστυχώς άλλη μια τραγωδία συμβαίνει στην Αίγινα. Είμαι εδώ στο Λιμεναρχείο και προσπαθώ να μάθω πως έγινε η σύγκρουση γιατί χάθηκαν δύο ζωές, δύο αδέρφια οι οποίοι ήταν επαγγελματίες ψαράδες εδώ στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Μούρτζης.

Τα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος είναι πολλά. «Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τραγωδία», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μούρτζης ξεκαθάρισε ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στο δήμο αλλά σε ιδιώτη.