Γυμνοί Ισπανοί, πνιγμένοι... στο "αίμα" διαδηλώνουν κατά των ταυροδρομιών [εικόνες]

Δεκάδες διαδηλωτές κατέβηκαν ημίγυμνοι και καλυμμένοι με κόκκινη μπογιά στους δρόμους της Παμπλόνα ζητώντας να απαγορευθούν οι ταυρομαχίες και οι ταυροδρομίες παραμονή της έναρξης του φημισμένου φεστιβάλ της ισπανικής πόλης, που προσελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.Φορώντας κέρατα στα κεφάλια τους οι ακτιβιστές των οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων PETA και AnimaNaturalis απηύθυναν έκκληση για ένα «φεστιβάλ χωρίς αίμα».

Τέτοιες διαδηλώσεις είναι συχνές στη διάρκεια του φεστιβάλ, που συνεχίζεται κάθε χρόνο παρά τις διαμαρτυρίες. Οι οπαδοί των ταυροδρομιών λένε ότι πρόκειται για μια γιορτή που έχει βαθιές ρίζες στην τοπική παράδοση και συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής.

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν που αρχίζει σήμερα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη αλλά και δρομείς που μετέχουν με λευκά μπλουζάκια και κόκκινα μαντήλια στις ταυροδρομίες στα στενοσόκακα της μεσαιωνικής πόλης.

15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια του φεστιβάλ από τις αρχές του 20ου αιώνα που τηρούνται τα σχετικά αρχεία. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 27χρονος που έχασε τη ζωή του το 2009.
Γυμνοί Ισπανοί, πνιγμένοι... στο "αίμα" διαδηλώνουν κατά των ταυροδρομιών [εικόνες] Γυμνοί Ισπανοί, πνιγμένοι... στο "αίμα" διαδηλώνουν κατά των ταυροδρομιών [εικόνες] Reviewed by Dexi Extrem on 14:06 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: