Header Ads

ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ->Η Κολομβία επέστρεψε στην Ελλάδα τα κλεμμένα ιατρικά μηχανήματα -Φιέστα Πολάκη στη ΓΑΔΑ

[Πάντως εγώ δεν έχω πειστεί ότι έρχονταν εδώ Κολομβιανοί καρτέλ ναρκωτικών και κατάφερναν να νοικιάζουν σπίτια, αυτοκίνητα, να παρακολουθούν και τελικά να κλέβουν και να βγάζουν από τη χώρα ιατρικά εργαλεία... δηλ. τι σκ@τά καρτέλ είναι αυτό που στέλνει στην Ελλάδα κλέφτες να κλέψουν 2-3 γαστροσκόπια... Σοβαροί είμαστε; Και επιμένει ο χοιροβοσκός να λέει ότι τάχα μου είχαν κλέψει και από τη μισή Ευρώπη και τους έπιασε αυτός... Άσε ρε καραγκιόζη... πες το άλλο με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ... είναι καλύτερο]

Ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί από μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τον περασμένο Μάιο, από σπείρα Κολομβιανών, επεστράφησαν σήμερα σε τελετή παράδοσης που έγινε στη ΓΑΔΑ.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, οι διοικητές του «Αγίου Σάββα» Γιώργος Δενδραμής και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα επιστράφηκαν τέσσερα μηχανήματα στον «Άγιο Σάββα» και δύο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις από τις κολομβιανές Αρχές για τον υπόλοιπο ιατρικό εξοπλισμό που έχει κλαπεί από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Λαμίας και του Βόλου.

«Σήμερα ήρθαμε εδώ για δύο λόγους: πρώτον, να δώσουμε τα πιο θερμά συγχαρητήριά μας στην ελληνική αστυνομία. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας επιτυχίας. Έχουν γίνει κι άλλες φορές ανάλογες κλοπές, αλλά δεν έγινε τίποτα γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς. Η διεύθυνση ασφάλειας Αττικής “έβαλε τα γυαλιά” σε αστυνομίες άλλων 11 χωρών. Θα επιστρέψουν και άλλα μηχανήματα στη χώρα μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ενώ, αναφορικά με τον δεύτερο λόγο ο κ. Πολάκης υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή της κλοπής των μηχανημάτων οι διοικητές των νοσοκομείων πήραν όλα τα μέτρα ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα ραντεβού των πολιτών και μόνο την πρώτη ημέρα μετά την κλοπή ακυρώθηκαν κάποια. Εμείς, από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας καλύψαμε αμέσως τα χρήματα για τα μηχανήματα αυτά, τα οποία θα παραμείνουν στα νοσοκομεία. Είσαι ό,τι κάνεις, όχι ό,τι λες. Δεχόμαστε μεγάλες επιθέσεις, βγήκαν εκπρόσωποι κομμάτων και είπαν διάφορα, ας μας πουν ένα ανάλογο ιστορικό προηγούμενο που επέστρεψαν μηχανήματα. Η αστυνομία που είναι ταγμένη για να υπηρετεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κατοχυρώνει αυτό που είναι ο ρόλος της».

Από την πλευρά του ο υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «η ΔΑΑ αποτελεί την αιχμή του δόρατος κατά του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο. Τα αποτελέσματα είναι απτά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιστροφή των ιατρικών μηχανημάτων που εκλάπησαν τον Μάιο από τα τέσσερα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας. Η σπείρα αυτή είχε χτυπήσει πολλές χώρες ενώ εμείς συνεργαστήκαμε με Αρχές πολλών κρατών».

«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Τζανέτος Φλιππάκος: «Η ελληνική αστυνομία έδειξε επαγγελματισμό, σοβαρότητα και μεθοδικότητα και εξιχνίασε αυτή την υπόθεση. Μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα προς την ΕΛΑΣ γι’ αυτό το επίτευγμα. Η αστυνομία είναι στο πλευρό των πολιτών».

Οι διοικητές των δύο νοσοκομείων είπαν ότι η ελληνική αστυνομία ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και η κατάσταση με τα ραντεβού των ασθενών ομαλοποιήθηκε από τη δεύτερη ημέρα μετά την κλοπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.