06 Ιουλίου 2017

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ... ΓΑΜ@ΤΑ! Τα ονόματα υποψηφίων που παίζουν δυνατά σε όλη την Ελλάδα στη Ν.Δ

[Όχι ότι ισύχουν απαραίτητα αφού οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν για να σπρώχνουν διάφορους.. κόρη Γιακουμάτου, Ντινόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ιωαννίδης (ο θαυμαστής του Λαζόπουλου), Στυλιανίδης, Μαντούβαλος, Παπαμιμίκος... και η απογοήτευση δεν έχει τέλος αν και στο χέρι μας είναι να τους μαυρίσουμε μαζί με λαμόγια εκτός ΝΔ που θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια όπως ο φιλελέ Σκυλακάκης που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του]

Μπορεί η κυβέρνηση να διατυμπανίζει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, η Νέα Δημοκρατία ωστόσο κρατά ζεσταμένες τις μηχανές για ευνόητους λόγους. Η Προοπτική της εξουσίας και το μπόνους των 50 εδρών που εξασφαλίζει στο 1ο κόμμα μία μεγάλη κοινοβουλευτική παρουσία έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς επίδοξους υποψηφίους βουλευτές στην αξιωματική αντιπολίτευση.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του κόμματος του κάλεσε πριν λίγο καιρό να δηλώσουν τις προθέσεις σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στελεχών που δημιούργησε ειδικά και τους κάλεσε και σε εκδήλωση γνωριμίας στην Αθηναΐδα . Θέλει να ξέρει τα προσόντα των βουλευτών του, αλλά και να φύγει αν μπορέσει από τη γενιά των παλαιών βουλευτών που όπως και να το κάνουμε , δεν τρέφει και τα καλύτερα συναισθήματα για την γενιά αυτή, η οποία ότι είχε να δώσει το έδωσε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο αφού για αρκετά χρόνια η γενιά των βουλευτών αυτών, πολιτεύτηκε με πλούσιο πολιτικό λόγο, με χωρίς οικονομική κρίση που έτσι και αλλιώς περιορίζει τις πολλές υποσχέσεις, κάθισε στα μαλακά και απόλαυσε την εξουσία. Όχι μόνο βουλευτές της Ν.Δ είναι αλήθεια, αλλά και από όλα τα άλλα κόμματα.

Όσο λοιπόν αργούν οι εκλογές, τόσο η Νέα Δημοκρατία έχει την πολυτέλεια να μπορεί να περνά από «κόσκινο» τους υποψήφιους βουλευτές της επόμενης γενιάς.

Στους διαδρόμους της βουλής, αλλά και ανάμεσα σε βουλευτές, ακούγονται και λέγονται πολλά για το ποιος ή ποια ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Στη Β΄ Αθήνας αυτή τη φορά θα είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος υποψήφιος και πάλι ενώ για την επόμενη προετοιμάζει την κόρη Ευαγγελία που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και θέλει ο νυν βουλευτής να συνεχιστεί η παράδοση της οικογένειας.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Κωστόπουλος στέλεχος νέας γενιάς που την προηγούμενη φορά είχε πάει αρκετά καλά σε ψήφους και τώρα όταν γίνουν εκλογές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στα κεντρικά πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο και με την υποστήριξη της ηγεσίας.

Στη Β’ Αθήνας αν όπως όλα δείχνουν η Ν.Δ είναι πρώτο κόμμα, τότε ο αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει θα είναι περίπου στους 20 με 21 ανάλογα αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει αυτοδυναμία ή αν όχι τότε ο αριθμός πηγαίνει 18-19 βουλευτές , όπως έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ . Γι αυτό και οι ενδιαφερόμενοι είναι και αρκετοί για την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας.

Ο τέως ισχυρός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και στενός φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Σάκης Ιωαννίδης έχει οργώσει την Β΄ Αθηνών για να καταφέρει να μπει στο κοινοβούλιο. Θέλει να είναι υποψήφιος παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι όμως στέλεχος της νεώτερης γενιάς.

Στη Β Αθηνών θέλουν να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους οι πρώην Υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος . Ωστόσο κανείς δεν διασφαλίζει ακόμη τι θα γίνει καθώς τα δύο αυτά στελέχη έχουν αναφορές αν και νέοι άνθρωποι στο παλαιό κομματικό σύστημα. Κατά τα άλλα πάντως και οι δύο έχουν έντονη κομματική και πολιτική ενεργή παρουσία και είναι και οι δύο ονόματα αφού τους γνωρίζει ο κόσμος και ως δημοσιογράφους .

Ένα ακόμη νέο πρόσωπο, ικανότατο και ιδιαίτερα χαρισματικό είναι η κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία είναι Αν. Εκπρόσωπος τύπου. Το όνομά της ακούγεται για την Πρώτη περιφέρεια της Αθήνας , ενώ ο έτερος αν. εκπρόσωπος και αγαπημένο παιδί του νέου προέδρου Κων. Κυρανάκης, θα διεκδικήσει την εκλογή του στη ‘Β Αθήνας.

Μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, ο Θάνος Πλεύρης επιστρέφει στην Ά Αθήνας φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα χτυπήσει σίγουρα την έδρα.

Στην περιφέρεια Αττικής (υπόλοιπο αττικής) έντονα δραστηριοποιείται ο κ. Σοφιανός πολιτικός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τον προωθεί κιόλας με έντονο τρόπο. Καλό στέλεχος και ιδιαίτερα ικανό είναι και ο κ. Γιώργος Κότσιρας δικηγόρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Στην κρίσιμη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς η προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο γνωστός ποινικολόγος Χαράλαμπος Λυκούδης, από τα νέα άφθαρτα και ικανά πρόσωπα που περιμένει πολλά ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος και θα αναλάβει όλο το βάρος της εκλογικής μάχης για μια έδρα που φαίνεται οτι θα γυρει προς τη μεριά της ΝΔ. Ο κ. Λυκούδης θα έχει στη μάχη του ως «προίκα» το εντυπωσιακό ρεκόρ σταυρών των τελευταίων εκλογών που κατάφερε μεταξύ των υποψηφίων όλων των μονοεδρικων. Επίσης ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κανελόπουλου , από τα νέα πρόσωπα και αυτος της ΝΔ ο οποίος είχε διατελέσει Γ.Γ της Νέας Γενιάς.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας υποψήφιος θα είναι ο κ. Σπήλιος Λιβανός που θα διεκδικήσει με δύναμη και αξιώσεις μια έδρα καθώς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του 2014 ο δικηγόρος Νεκτάριος Φαρμάκης. Επίσης η εκπαιδευτικός Παρασκευη Κατσιώπη.

Στο νομό Μεσσηνίας ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά υποψήφιος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο κ. Μίλτος Χρυσομάλλης ο οποίος διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ιδιαίτερη σημασία για τη Ν.Δ έχουν οι μονοεδρικές περιφέρειες. Στη μονοεδρική των Γρεβενών , ο δικηγόρος Αν. Πάτσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος αφού δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα στο νομό. Την Μονοεδρική της Ευρυτανίας φαίνεται να διεκδικεί και ο ακραιφνής Μητσοτακικός Μπαμπής Σιάτρας

Να επανακάμψει στο κοινοβούλιο μέσω της Φωκίδας θελει ο Πέτρος Μαντούβαλος και έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του .

Στη Βοιωτια υπάρχει η δυναμική του Γιάννη Καράμπελα.

Στη Β Θεσσαλονίκης ο ισχυρός άνδρας της ΟΝΝΕΔ στη Βόρειο Ελλάδα προερχόμενος από τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χρόνης. Στέλεχος νέας γενιάς με πολιτική δύναμη προερχόμενη από νέους θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του.

Στην Αχαΐα η έκπληξη λέγεται ότι θα είναι με τον Φοίβο Μπεκίρη αδελφό του διευθυντή του γραφείου του κ. Μητσοτάκη Μιχάλη Μπεκίρη ενώ στη Ζάκυνθο ο κ. Κόκλας.

Η κ. Νατάσσα Σωτηριάδου στο Νομό Κιλκίς , σκληρή υποστηρίκτρια του Κ. Μητσοτάκη ενώ ο νυν βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς που είναι αγαπητός στο νομό είναι αυτή τη στιγμή πολιτικά ισχυρός.

Στο νομό Πιερίας ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου Λευτέρη Μωυσιάδη στην που είναι προσωπικός φίλος του Ισίδωρου Κούβελου.

Στο νομό Μαγνησίας, ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη κ. Καλτσογιάννης.

Στα Ιωάννινα ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη Δημήτρης Μπούμπας.

Στην Φθιώτιδα επανακάμπτει ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου.

Κορινθία ο γραμματέας της κλαδικής των δικηγόρων της ΝΔ στην Αθήνα Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.

Στο νομό Αρκαδίας, ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια η κόρη του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, Έυη Τατούλη, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Μάξιμος Σενετάκης. Στο νομό Κυκλάδων μεταξύ αυτών το όνομα που ακούγεται είναι του κ. Φιλ. Φόρτομα.

Καστοριά ο δικηγόρος Αθηνών Βασίλης Τσιφλικιώτης ενώ στον ίδιο νομό εκλέγεται και ξη Μαρία Αντωνίου η οποία έχει ιδιαίτερες προσβάσεις στην τοπική κοινωνία.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο «εκδιωχθείς» από το τον κ. Μητσοτάκη πρώην γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος όπου φήμες τον θέλουν υποψήφιο πότε στη Ά Θεσσαλονίκης και πότε στη Λάρισα.