04 Ιουλίου 2017

Στρατόπεδο Καποτά: Από κέντρο φιλοξενίας σεισμόπληκτων μετατράπηκε σε ορμητήριο κακοποιών ΓΥΦΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΓΥΦΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ...

Η μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. τη Δευτέρα στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι επιβεβαίωσε πως η περιοχή χρησιμοποιείται πλέον από κακοποιά στοιχεία ως ορμητήριο.

Στο άβατο της εγκληματικότητας λοιπόν οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις φυτείες με περίπου 80 δενδρύλλια κάνναβης, λαθραία τσιγάρα, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, σφαίρες και προχώρησαν σε 26 συλλήψεις.



Μόνο με face control έμπαινε κάποιος στον οικισμό

Το στρατόπεδο Καποτά κατά το παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία των σεισμόπληκτων, με την πάροδο των χρόνων μετατράπηκε σε «ορμητήριο» κακοποιών. Από εκεί ξεκινούσε εξάλλου και η δράση των μελών της σπείρας των χρηματοκιβωτίων που εφορμούσαν από εκεί σε επιχειρήσεις της Αττικής και Βοιωτίας.
Ενδεικτικό του άβατου που είχαν δημιουργήσει τα εγκληματικά στοιχεία που ήταν στην περιοχή ήταν πως για να μπει κάποιος στον οικισμό γινόταν... face control από τα μέλη των συμμοριών και χρειαζόταν η έγκριση των «αρχηγών» για την είσοδο των αγνώστων.





Είκοσι έξι άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων πέντε άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρία για καλλιέργεια κάνναβης, τρία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και από ένα για καταδικαστική απόφαση για κλοπές, για πλαστογραφία και ρευματοκλοπή, ενώ δώδεκα συλλήψεις έγιναν για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα), ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το ελικόπτερο της αστυνομίας.