Βασανιστήρια στις φυλακές της Μοσούλης: Εκεί που κρατούνται οι ύποπτοι τζιχαντιστές [εικόνες]

Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον σε μία σκοτεινή, σχεδόν ετοιμόρροπη φυλακή βρίσκονται όσοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Στις συγκλονιστικές εικόνες, οι κρατούμενοι στην απελευθερωμένη Μοσούλη φαίνεται να είναι στο έδαφος, ο ένας δίπλα ή πάνω στον άλλο, σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή εξαερισμό, όπου έχει 45 βαθμούς Κελσίου.Με τις εικόνες αυτές των κρατουμένων να είναι μία απόδειξη της δίψας για εκδίκηση των ιρακινών στρατευμάτων έναντι του ISIS, ένας Ιρακινός στρατιωτικός δήλωσε πως όσοι τάχθηκαν υπέρ των τζιχαντιστών... δεν είναι άνθρωποι.Μιλώντας στο Associated Press, ο στρατιωτικός ανέφερε πως στις συγκεκριμένες φυλακές είναι στιβαγμένα περίπου 370 άτομα, ενώ μίλησε και για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν.«Οι φυλακισμένοι μολύνονται από ασθένειες, αποκτούν πολλά προβλήματα υγείας και κυρίως προβλήματα στο δέρμα, επειδή δεν εκτίθενται στον ήλιο», είπε. «Η πλειοψηφία δεν μπορεί να περπατήσει και τα πόδια τους είναι πρησμένα, επειδή δεν μπορούν να κινηθούν», ανέφερε ο ίδιος.Περισσότεροι από 1.150 κρατούμενοι έχουν περάσει από τη φυλακή στη Μοσούλητους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ οι 540 από αυτούς είχαν αποσπαστεί στην Βαγδάτη, ώστε να περάσουν περισσότερους ελέγχους.

Ο στρατιωτικός, ο οποίος κράτησε το όνομά του κρυφό, ανέφερε πως ακόμη 800 κρατούμενοι κρατούνται στην αεροπορική βάση Qayara νότια της Μοσούλης και εκατοντάδες ακόμη σε μερικές μικρότερες εγκαταστάσεις.