ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ! Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Λέσβου για τη Μόρια! Επιστολή απόγνωσης σε Τσίπρα

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια από τον δήμαρχο Λέσβου. Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη ζητεί την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας από τους υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφτάνουν καθημερινά στον καταυλισμό.


Ο κ. Σπύρος Γαληνός παραδέχθηκε ότι παρότι κατά καιρούς η πολιτική ηγεσία της χώρας και δε ο αρμόδιος υπουργός έχουν δείξει ενδιαφέρον για το ζήτημα του προσφυγικού και ειδικότερα της αποσυμφόρησης του Κέντρου υποδοχής στη Μόρια, παρόλα αυτά, όπως λέει, λύση δεν βρέθηκε, διαιωνίζοντας το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους καθ ύλην αρμόδιους ζητώντας η Λέσβος να λάβει αυτό που δικαιούται, καθώς όπως υποστήριξε είναι κρίμα πολύμηνες προσπάθειες να πέφτουν στο «κενό», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ασύλου τόσο για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων γίνονται δεκτά, όσο και για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων απορρίπτονται σε δεύτερο βαθμό.

Η επιστολή

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς παράγοντες, ο κ. Γαληνός ζητεί την άμεση αποσυμφόρηση του κέντρου υποδοχής της Μόριας, καθώς επίσης και την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ασύλου τόσο για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων γίνονται δεκτά, όσο και για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων απορρίπτονται σε δεύτερο βαθμό.

Ο δήμαρχος αναφέρεται στη «φωτιά που προκλήθηκε από διαμένοντες αιτούντες άσυλο» και τονίζει πως «δυστυχώς, ο έντονος προβληματισμός και η ανησυχία, την οποία εξέφραζα επανειλημμένα σε σχετικές επιστολές μου σχετικά με τη γενικότερη επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου με σκοπό την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας, επιβεβαιώνεται.

Σε μία κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό στη Λέσβο, όπου αγωνιζόμαστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να ανοικοδομήσουμε την εικόνα του νησιού μας, τέτοια μεθοδευμένα επεισόδια αποτελούν ένα τεράστιο πλήγμα για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η ορθή και χωρίς εντάσεις λειτουργία της Μόριας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης ομαλότητας στη Λέσβο, καθώς μέσα από δημοσιεύματα διεθνούς Τύπου δίνεται η λανθασμένη εντύπωση ότι ολόκληρο το νησί βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης».
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ! Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Λέσβου για τη Μόρια! Επιστολή απόγνωσης σε Τσίπρα ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ! Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Λέσβου για τη Μόρια! Επιστολή απόγνωσης σε Τσίπρα Reviewed by Dexi Extrem on 22:57 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: