Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε φακέλους με σφαίρες σε πολιτικούς - Πώς έφτασε η αντιτρομοκρατική στα ίχνη του

Σε έναν συνταξιούχο αστυνομικό κατέληξαν οι έρευνες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σχετικά με τον εντοπισμό του αποστολέα των απειλητικών φακέλων σε πολιτικούς.


Όπως αναφέρουν πήγες του enikos.gr, ο 55χρονος χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης, πήγαινε σε κατάστημα των ΕΛΤΑ σε περιοχή των νοτίων προαστίων και ταχυδρομούσε με πλαστά στοιχεία τους φακέλους με τις απειλητικές επιστολές και τις σφαίρες.

Η αντιτρομοκρατική που ανέλαβε την έρευνα μετά τον εντοπισμό του τελευταίου ενός φακέλου χωρίς αποστολέα που απευθυνόταν προς τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και περιείχε τρεις σφαίρες στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου στις 23 Μαΐου κατάφερε και έφτασε στα ίχνη του.

Από την ανάλυση που έγινε στο υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντοπίστηκε ο 55χρονος και τελικά τα στελέχη το αντιτρομοκρατικού επιτελείου μετά από έρευνες πολλών εβδομάδων κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα και να διαπιστώσουν με μεγάλη έκπληξη πως πρόκειται για πρώην συνάδελφός τους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως ο 55χρονος ομολόγησε ότι αυτός είναι ο αποστολέας του συγκεκριμένου φακέλου και ακόμη εννέα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις ακόλουθες υποθέσεις απειλητικών - εξυβριστικών επιστολών που απεστάλησαν:

--> την 23 Μαΐου 2017 στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με (3) φυσίγγια,

--> την 22 Οκτωβρίου 2015 στην τότε Πρόεδρο της Επιτροπής των Σοφών για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος και Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με (1) φυσίγγιο,

--> την 22 Οκτωβρίου 2015 στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, με (1) φυσίγγιο,

--> την 17 Ιανουαρίου 2014, στον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με (2) φυσίγγια,

--> την 17 Ιανουαρίου 2014, σε δημοσιογράφο, με (2) φυσίγγια,

--> την 18 Φεβρουαρίου 2013, σ τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, με (1) φυσίγγιο,

--> την 21 Μαΐου 2013, στο «Σωματείο Πακιστανών Μουσουλμάνων Ελλάδος»,

--> την 17 Μαΐου 2013, στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», στην περιοχή του Νέου Κόσμου,

--> την 20 Μαΐου 2013, σε άτυπο χώρο προσευχής, στην Αθήνα και

--> την 30 Μαΐου 2013, στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε φακέλους με σφαίρες σε πολιτικούς - Πώς έφτασε η αντιτρομοκρατική στα ίχνη του Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε φακέλους με σφαίρες σε πολιτικούς - Πώς έφτασε η αντιτρομοκρατική στα ίχνη του Reviewed by Dexi Extrem on 20:26 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: