06 Ιουλίου 2017

«Εμφύλιο» στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει η υπόθεση Καμμένου

Ηχηρό μήνυμα του «σκληρού πυρήνα» των κυβερνητικών βουλευτών προς την ηγεσία με αφορμή τον εκλεκτό των ΑΝΕΛ για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής


Ηχηρό «όχι» στην επιλογή Καμμένου είπαν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι – όπως αποκάλυψε χθες η Ελευθερία του Τύπου – είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την απόλυτη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για αντιπρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας και σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Χρήστος Τσιγουρής, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έγιναν «πυρ και μανία» με την επιλογή του Δ. Καμμένου, οι πέντε επέλεξαν να καταψηφίσουν απαντώντας «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία, ενώ 12 ακόμα απείχαν από τη διαδικασία, στέλνοντας μήνυμα και στο Μαξίμου για τα όρια της συμπαράταξης με τον εταίρο από τον συντηρητικό πολιτικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου» υπήρξαν 10 ακόμη βουλευτές που την τελευταία στιγμή υπερψήφισαν ενδίδοντας στις εσωκομματικές πιέσεις του προηγούμενου 24ώρου, παρά τη διαφωνία τους.

Όπως μάλιστα σημειώνει η εφημερίδα βουλευτής που δεν ψήφισε τον Δ. Καμμένου δήλωσε: «Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω βουλευτή που προχώρησε δημόσια σε αντισημιτικά σχόλια, και πέρασε τον ίδιο τον πρωθυπουργό γενεές δεκατέσσερις», ενώ άλλος βουλευτής σημείωνε: « αναγκαία η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ,  αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στον βωμό αυτής θα καταπίνουμε ακροδεξιές ρητορικές».  

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/emfilio-stin-ko-tou-siriza-ferni-ipothesi-kammenou