31 Ιουλίου 2017

«Πονοκέφαλος» για το Μαξίμου: Γκρίνιες και κόντρες υπουργών

Ο κίνδυνος που διατρέχει την κυβέρνηση να «καταρρεύσει» το νέο αφήγημα που διαμόρφωσε -μετά την έξοδο στις αγορές- περί επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης διογκώνεται, ελέω... Βαρουφάκη και Μαδούρο.


Η δυσαρέσκεια και ο εκνευρισμός που προκαλεί στο κυβερνητικό στο στρατόπεδο αυτή η ιστορία  είναι προφανής. Και γι’ αυτό το λόγο είναι που επιλέγουν με ειρωνικές και λιτές ανακοινώσεις να υποβαθμίσουν τόσο  τους ισχυρισμούς Βαρουφάκη. Αλλά και
το πιο πρόσφατο θέμα των επαφών με το καθεστώς Μαδούρο (πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία).

«Σημείο αναφοράς στο αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ ο Βαρουφάκης»
Ειδικά δε για την περίπτωση Βαρουφάκη -που διετέλεσε και υπουργός οικονομικών- από την κυβέρνηση δεν κρύβουν την ενόχλησή τους και λένε ότι: «προσφέρεται ο ίδιος ως σημείο αναφοράς στο αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ».

Ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος  ήταν αυτός που δήλωσε (Νέα Σελίδα) πως: « το ότι η ΝΔ αξιοποιεί τον κ. Βαρουφάκη είναι πασιφανές», για να προσθέσει ότι ο ίδιος «σίγουρα το αποδέχεται».

Κόντρες και γκρίνια στο εσωτερικό της κυβέρνησης
Κατά τα λοιπά,  η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο δεν ήταν ανέφελη. Αντιθέτως, πιστοποιήθηκε ότι στο εσωτερικό κόμματος και κυβέρνησης υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και μάλιστα για θέματα «πρώτης γραμμής». Καταδεικνύοντας τους πόλους που διαμορφώνονται,όταν θα φτάσει η ώρα του ανασχηματισμού.

Το πιο σοβαρό ενδεχομένως, είναι το γεγονός ότι μαίνεται ο υπόγειος «πόλεμος» Τσακαλώτου-Παππά. Σε κάθε ευκαιρία φροντίζει έκαστος να αφήνει αιχμές ενώπιον των συντρόφων τους στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων. Η αρχή είχε γίνει στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με πρόφαση τη διαφωνία για τη διαστημική υπηρεσία.

Για να συνεχιστεί προχθές, όπως πρώτο έγραψε το iefimerida με τα ‘πυρά’ του υπουργού οικονομικών για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνο για τους λάθος χειρισμούς τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής. Κίνηση, πάντως, που δεν σχολιάστηκε θετικά ούτε από τους «53».

Στο στόχαστρο των «53» ο Κοντονής
Έτερο «μέτωπο» αυτό που αφορά στην κριτική που δέχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από τους «53» εξαιτίας της ευρείας τροποποίησης του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων. Πολλοί στην Κεντρική Επιτροπή δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκαν από τις εξηγήσεις του υπουργού. Και μένει να διευκρινιστεί αν οι αλλαγές θα προχωρήσουν ή αν ο νόμος θα παραμείνει ως έχει.