ΡΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ'ΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! Τζόνσον: Αστους να λένε στην ΕΕ, δε θα πάρουν δεκάρα για το Brexit

Εκβιαστικό χαρακτηρίζει ο Μπόρις Τζόνσον το ποσό των δεκάδεων δισ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα ζητήσουν οι εταίροι προκειμένου να «διευθετήσουν» την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας ερωτηθείς την Τρίτη από βουλευτή στο κοινοβούλιο εάν η απάντηση προς την ΕΕ θα πρέπει να είναι «άσ’ τους να λένε, δεν θα πάρουν δεκάρα» στην περίπτωση που η Ένωση ζητήσει χρήματα από τη Βρετανία προκειμένου η χώρα να αποχωρήσει από αυτήν ήταν κατηγορηματικός.

«Νομίζω ότι τα ποσά που έχω δει... μου φαίνονται εκβιαστικά και νομίζω ότι το ‘άσ’ τους να λένε, δεν θα πάρουν δεκάρα’ είναι μια εντελώς κατάλληλη έκφραση» δήλωσε ο Τζόνσον.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει πει ότι μπορεί να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία για το Brexit, εάν πιστεύει ότι η συμφωνία που της προσφέρεται είναι χειρότερη από το να μην υπάρξει καμία διευθέτηση.

Ο Τζόνσον από την πλευρά του δήλωσε ότι αυτό είναι απίθανο καθώς η επίτευξη μια συναίνεσης είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Ερωτηθείς, όμως, τι ακριβώς σημαίνει το να μην υπάρξει καμία συμφωνία, είπε ότι «Δεν προβλέπεται σχέδιο για 'καμία συμφωνία' διότι θα έχουμε μια εξαιρετική συμφωνία».

Εκπρόσωπος της Μέι, ωστόσο δήλωσε ότι εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια «σειρά από σενάρια».

Η ΕΕ από τη δική της πλευρά επιθυμεί να υπάρξει μια συμφωνία για το πώς θα υπολογιστεί «ο λογαριασμός του Brexit» πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Το κόστος της διευθέτησης των οικονομικών υποχρεώσεων της Βρετανίας εκτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνεται και ένα μέρος των μελλοντικών υποχρεώσεων στον προϋπολογισμό της ΕΕ που ανέλαβε η χώρα ενώ ήταν ακόμα μέλος.
ΡΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ'ΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! Τζόνσον: Αστους να λένε στην ΕΕ, δε θα πάρουν δεκάρα για το Brexit ΡΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ'ΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! Τζόνσον: Αστους να λένε στην ΕΕ, δε θα πάρουν δεκάρα για το Brexit Reviewed by Dexi Extrem on 20:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: