05 Ιουλίου 2017

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! «Οχι» Τσίπρα σε εξεταστική για το Noor1 -Επίθεση από τη Βουλή σε Μητσοτάκη, Γεννηματά και Σημίτη [βίντεο]

Επιχειρώντας να βγει από την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω Καμμένου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άδραξε την ευκαιρία και έλαβε το λόγο στη Βουλή εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Παπαντωνίου.


Στη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας είπε πως πραγματικά τον εκπλήσσει  «το γεγονός ότι από τη σημερινή συνεδρίαση, από την αρχή και όχι κατά τη διάρκεια  είχαν ενημερώσει ότι θα απουσιάσουν τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Γεννηματά»

«Και καλά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εύλογο και κατανοητό το  γιατί απουσιάζει- κάθε φορά που συζητάμε υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς επιλέγει είτε να απουσιάζει είτε να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα- λες και δεν υπήρξαν οι μίζες στα εξοπλιστικά, η siemens , η διαπλοκή, τα θαλασσοδάνεια», είπε. Για να αντιπαραβάλει πως τη Νέα Δημοκρατία την ενοχλεί μ  «παρά μόνο ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό άμυνας και αυτός του υπέδειξε να πάει τη δικαιοσύνη» να καταθέσει τα στοιχεία που έχει για την υπόθεση ενός ναρκοπλοίου. « Ο χορός  των μιζών και των θαλασσοδανείων δεν υπήρξε», τόνισε.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι «ως αντιπερισπασμό κραδαίνει ζητήματα δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας και σε αυτό το παιχνίδι των αντιπερισπασμών δεν πρόκειται να παίξουμε», ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμφωνήσει σε εξεταστική επιτροπή για το Noor1.

«Πυρά» σε Γεννηματά-Σημίτη

Αντιπολιτευτικά πυρά εξαπέλυσε και στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, διερωτώμενος: «αφού επιστρέψατε, πού είστε να υπερασπιστείτε τα στελέχη της χρυσής περιόδου;».

Ο κ.Σημίτης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μας έβαλε στο ευρώ, αλλά ήταν και ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες να περνούν δίπλα του. Δεν είχε ιδέα ο κ.Σημίτης για τις πράξεις και τις παραλείψεις και κυρίως για τις δράσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, για τις σακούλες του Τσουκάτου, για τις μίζες στα εξοπλιστικά c4i, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τα υποβρύχια και τις φρεγάτες;

Είναι επιλογή σας να θέλετε να ξαναστήσετε την παράταξη σας με τα ίδια πρόσωπα. Αν είναι επιλογή σας να μη το βάζετε στα πόδια, νομίζετε ότι θα γλυτώσετε;

«Στην ποινική δικαιοσύνη η υπόθεση Παπαντωνίου»

Σε ό,τι αφορά στην ηθική διάσταση, ο πρωθυπουργός, τόνισε πως  πως «συζητάμε για μια εποχή χαρακτηριστική ενός πολιτικού ήθους που παρουσιάστηκε ως η χρυσή εποχή αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια εποχή βαθιάς παρακμής. Και προμήνυε όσα θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα»

Τέλος, ανέφερε πως : «δεν έχω καμία όρεξη και ούτε θα μπω στην ουσία της υποθέσεως Παπαντωνίου καθώς επιστρέφει στην ποινική δικαιοσύνη. Έχει σημασία η ηθική κα πολιτική καταδίκη. Όποιος πιστεύει ότι οι συνακόλουθοι της οικονομικής κατάρρευσης ήταν μόνο εξαιτίας των μνημονίων πλανάται πλάνην οικτρά. Ήταν ο συνδυασμός των μνημονίων και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Τη μάχη της δικαιοσύνης τη δίνουμε και θα την δώσουμε αποτελεσματικά. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε.