25 Αυγούστου 2017

Γυναίκα πρότυπο: Εργαζόμενη μητέρα 3 παιδιών έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Η Δώρα Μαυρίδη πλέον δηλώνει φοιτήτρια

Αυτή η γυναίκα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι η θέληση μπορεί να νικήσει τα πάντα. Είναι πρότυπο για κάθε εργαζόμενη γυναίκα, που έχει οικογένεια να φροντίσει.


Ο λόγος για τη Δώρα Μαυρίδη. Η Δώρα είναι 44 ετών, μάνα 3 παιδιών, ζει στην Κρήτη κι εργάζεται στον τομέα του τουρισμού. Αποφάσισε, όμως, να δώσει Πανελλήνιες και να περάσει στο Πανεπιστήμιο!

Γράφτηκε σε νυχτερινό σχολείο, παρακολούθησε επιμελώς τα μαθήματά της, έδωσε εξετάσεις και, τελικά, τα κατάφερε! Πέρασε στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη και είναι έτοιμη για…φοιτητική ζωή!

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φοιτητές του σπιτιού της αυξάνονται πλέον, καθώς τα δυο της παιδιά σπουδάζουν ήδη στην Κρήτη και το τρίτο έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Παιδαγωγικών στο Ρέθυμνο.

Μιλώντας στο neakriti.gr, η Δώρα αναφέρει ότι το να σπουδάσει ήταν όνειρο ζωής για εκείνη. Ωστόσο, τίποτα δεν ήταν εύκολο στον δρόμο προς την επιτυχία, τίποτα δεν της χαρίστηκε και οι θυσίες που έπρεπε να κάνει ήταν πολλές: "Αν σκεφτείς πως παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου, τότε ναι. Αυτό παραλίγο να θυσιάσω: τη δουλειά μου. Όμως όλα πήγαν καλά στο τέλος. Πήγα, έγραψα και τελικά τα κατάφερα" λέει η ίδια.

Τονίζει, ακόμα, ότι δεν θα είχε καταφέρει τίποτα χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη της οικογένειάς της. "Με στήριξαν πάρα πολύ. Αν δεν υπήρχε αυτή η στήριξη δε θα τα κατάφερνα. Είναι δύσκολο να λείπεις όλη μέρα στη δουλειά, μετά να πηγαίνεις σχολείο και να γυρίζεις στις 11 το βράδυ".

Τι έχει, όμως, να συμβουλεύσει μια τόσο δυναμική και αποφασιστική γυναίκα τις υπόλοιπες; "Για να το κάνεις αυτό πρέπει να το θέλεις πραγματικά. Αν δεν το θέλεις, δεν υπάρχει περίπτωση, όχι Πανελλήνιες να δώσεις, αλλά ούτε να τελειώσεις το σχολείο. Πρέπει να το αγαπάς για να το τελειώσεις. Είχαμε ξεκινήσει πολλά άτομα μαζί, όμως οι μισοί τα παράτησαν στην πορεία. Εγώ είμαι 44 ετών. Είμαι συνειδητοποιημένη για ό,τι κάνω. Σ' αυτή την ηλικία δεν βλέπουμε τις Πανελλήνιες, όπως τις βλέπουν τα παιδιά".

Πηγή: neakriti.gr