26 Αυγούστου 2017

Καυγάς για κομμουνισμό και ναζισμό ανάμεσα σε Σοσιαλιστική Τάση και Ομάδα 53 του ΣΥΡΙΖΑ

Διάλογος άνοιξε και εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τα όρια ναζισμού και κομμουνισμού ανάμεσα στη Σία Αναγνωστοπούλου και τον Κώστα Χρυσόγονο. Θα λέγαμε Σοσιαλιστική τάση, δηλ. των ΠΑΣΟΚων, εναντίον της ομάδας 53, δηλ. των μνημονιακών κομμουνιστών.

Ακολουθεί η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου :

«Ο κ. Χρυσόγονος δια του ΣΚΑΙ μας επαναφέρει στην ταξη. Εν ολιγοις μας ειπε οτι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με θέματα οπως αυτο της ταύτισης ναζισμου-κομμουνισμου γιατί η χώρα έχει μεγάλα προβλήματα. Να πληροφορήσω τον κ. Χρυσογονο ότι, για την Αριστερά, τα ιδεολογικά πολιτικά θέματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα κοινωνικά και αποτελούν ένα αδιασπαστο όλον. Αυτό ισχύει για την Αριστερά και όχι ο κατακερματισμος που αφορά άλλους πολιτικούς λόγους».

Ακολουθεί η απάντηση του Κώστα Χρυσόγονου :

«Ευχαριστώ την κ. Αναγνωστοπούλου για τις «πληροφορίες» της. Να την πληροφορήσω λοιπόν κι εγώ οτι ουδέποτε αποδέχθηκα την ταύτιση ναζισμού κομμουνισμού. Εξίσου όμως απορρίπτω την ταύτιση του κομμουνισμού με την αριστερά και, πολύ περισσότερο, με την πρόοδο. Πρόοδος για την ανθρωπότητα θα είναι να αφήσουμε για πάντα πίσω μας τη βία ως μέσο επίλυσης πολιτικών και κοινωνικών διαφόρων και να προτιμήσουμε τη διαβούλευση και την ψηφοφορία. Και σημειωτέον ότι, όταν πρόκειται για διαδικασίες ενός μαζικού και δημοκρατικού κόμματος και όχι μιας κλειστής λέσχης, η διαβούλευση και η ψηφοφορία μπορούν να είναι ανοιχτές στο σύνολο των ψηφοφόρων του».